MANGE ÅR IGJEN: Carola Häggkvist hevder hun har minst 15 år igjen som artist. Nå er hun ute med nytt album hvor hun hyller sine avdøde foreldre. 
Bildetekst:
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MANGE ÅR IGJEN: Carola Häggkvist hevder hun har minst 15 år igjen som artist. Nå er hun ute med nytt album hvor hun hyller sine avdøde foreldre. Bildetekst: Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Hedrer sine avdøde foreldre med nytt album

Carola hadde aldri vært artist uten Elvis og Barbra Streisand.

- Hadde det ikke vært for at mamma og pappa spilte masse musikk og digget Elvis og Barbra Streisand, hadde jeg aldri blitt artist. De simpelten elsket dem. Låtene til Elvis og Barbra ga meg mot til å strekke meg etter en musikkarriere, sier Carola.

Hun har vært superstjerne siden hun var 14 år. Nå er Carola Häggkvist blitt 45 år og er ute med nytt album. For første gang går hun tilbake til sine musikalske røtter og hyller sin mor og far for karrieren.

2004 døde begge etter sykdom med kort tids mellomrom.

- En hes Häggkvist Albumet, som er basert på hennes gamle idoler, har fått tittelen «Elvis Barbra & jag» og slippes fredag.

- Det er et visittkort fra meg. Det er en stor del av mitt liv. Jeg er så takknemlig for at mamma og pappa ga meg musikken. Dette er platen for dem som «gillar en hes og rocky Häggkvist», sier hun og ler.

Selv om hun er blitt 45 år er hun ikke redd for å blir eldre.

STARTEN PÅ KARRIEREN:  Carola sammen med sin mor og far i starten av karrieren. I 2004 døde begge etter sykdom med kort tids mellomrom. Uten deres støtte og vilje ville hun neppe fått den karrieren hun kan se tilbake på i dag. Foto: Expressen.
STARTEN PÅ KARRIEREN: Carola sammen med sin mor og far i starten av karrieren. I 2004 døde begge etter sykdom med kort tids mellomrom. Uten deres støtte og vilje ville hun neppe fått den karrieren hun kan se tilbake på i dag. Foto: Expressen. Vis mer

- Det er kult! Jeg synes alderen er herlig, og det er godt å kjenne hvor trygg man er på seg selv. Jeg nyter at jeg slipper og strebe.

Karriereplaner Til tross for at hun har en lengre artistkarriere enn de fleste å se tilbake på, har ikke den svenske popstjerna tenkt til å gi seg med det første.

- Jeg er tilfreds, men samtidig kjenner jeg at jeg har minst 15 år igjen som artist. Det er ennå masse jeg vil gi. Selv om dette er en bra popskive, føler jeg ennå ikke at jeg har gitt ut det ulitmate popalbumet. I 2013 fyller jeg 30 år som artist - det føler jeg skal bli min karrieretopp, sier Carola og fortsetter:

- Artistkarrieren er en ting, men mitt liv kommer alltid til å være pepret med spennende innhold. Privat engasjererer jeg meg i en hel del som ikke synes så godt - jeg er aktiv i kirken, jeg driver med veldedighet og Carola Camp, som er en skole for ungdom som ikke har hatt det like lett som meg, sier hun.