Hedres for bok om mannens død

Joan Didion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forfatteren og journalisten Joan Didion som nylig ga ut memoarboka «De magiske tankers år», får hederspris av amerikanske National Book Foundation for et «utpreget bidrag til amerikansk litteratur».

Boka har blitt omfavnet av lesere over hele verden. Didion fikk også National Book Award for «sin utpregete blanding av sparsom, elegant prosa og voldsom intelligens» da boka kom ut i 2005.

Overlevelseshistorier

«De magiske tankers år» handler om det første året etter at ektemannen John Gregory Dunne døde i jula 2003, der tittelen spiller på tankene Didion hadde.

- Med «magiske tanker» mener jeg «hvis-tenkning» - tenkning basert på overtro. For eksempel: «Hvis jeg beholder skoene hans, kan han komme tilbake», fortalte Joan Didion til Dagbladet tidligere i år.

Hun debuterte i 1963 med «Run river», og har siden skrevet en rekke romaner, skuespill og artikkelsamlinger. Hun skrev flere dramastykker med mannen, og beskriver i «De magiske tankers år» hvordan de to delte nær hver dag i 40 år inntil han døde.

- Jeg tror alle forfattere drives til å skrive om det som er nærmest livene og tankene deres, har hun fortalt Dagbladet om sine personlige beretninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer