Hedres med adelstittel

Endelig er turen kommet til Michael Caine for å bli adlet.

To ganger Oscar-vinner og nå nylig Bafta-vinner, britenes svar på den amerikanske utdelingen, har blitt forbigått gang på gang når adelstitler er blitt tildelt av det britiske kongehuset.

Klaget

67 år gamle Michael Caine har også klaget offentlig at han føler seg fryst ut av det gode selskap i sitt eget hjemland, sist etter Bafta-utdelingen i forrige uke.

Nå skal han adles og får tittelen Sir. Det skjer i juni ifølge den britiske avisen The Sun, som siterer kilder i regjeringsadministrasjonen. Storbritannias statsminister Tony Blair skal i følge avisen selv ha anbefalt kongehuset å adle Caine.

Krever endring

En annen skuespiller av Caines kaliber, Sean Connery, ble adlet like før jul. Stadig flere i Storbritannia synes det er på tide at fremtrendene kunstnere blir adlet oftere, og ikke bare ukjente politikere og anonyme næringslivsfolk.

En grunn til at Caine kan ha blitt forbigått i årevis er at han har bodd i USA. Men der er han alltid blitt sett på som en britisk skuespiller og ikke amerikaner. Nå har han flyttet hjem til England for godt.

Snart Sir Michael er aktuell i Norge med filmen Siderhusreglene.

HEDRES: Michael Caine og hans kone Shakira ankommer her utdelingen Pride of Britain Awards tidligere denne uka. Prisen blir gitt til britiske menn, kvinner og barn som har gitt spesielle bidrag til samfunnet.