Hedret for synsvinkel og selvironi

Arne Hestenes' journalistpris for film, portrett og annen kulturjournalistikk går i år tiiil... Agnes Ravatn!

GILDT SELSKAP: Det er en fantastisk anerkjennelse å motta Hestenesprisen, synes forfatter og spaltist Agnes Ravatn. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
GILDT SELSKAP: Det er en fantastisk anerkjennelse å motta Hestenesprisen, synes forfatter og spaltist Agnes Ravatn. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Den 30 år gamle forfatteren og skribenten, som har gitt ut flere essaysamlinger og om to uker kommer med sin andre roman - «Fugletribunalet» - blir lørdag kveld tilhendet diplomet av Dagbladets kulturredaktør Geir Ramnefjell.

Det skjer tradisjonen tro under den årlige pressemiddagen tilknyttet filmfestivalen i Haugesund. Samtidig tikker 30 000 priskroner inn på prisvinnerens konto.

Ikke verst for ei som - til tross for at hun jevnlig publiseres i Dag og Tid og Dagbladet - ikke ser på seg selv som journalist, og som langt på vei har tatt avstand fra hele yrket?

- Men det er fordi jeg skriver ting som ikke likner det en vanligvis leser i aviser. Og det er jo i Arne Hestenes' ånd, kommenterer hun.

- Ikke at jeg er en størrelse i nærheten av ham. Men dette er en fantastisk anerkjennelse å få. Tidligere har jeg for det meste fått sånne verna-bedrift-priser for nynorskspråklige, sier Ravatn lattermildt.

Likner Hestenes Hestenes, som innstiftet prisen i 1983 og gikk bort i 2005, var i mange år Dagbladets mest profilerte film- og kulturjournalist og høyt skattet for sin subjektive journalistikk - for eksempel fra filmfestivalen i Cannes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer