Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heftig filmtreff

MURMANSK/OSLO (Dagbladet): Rett som ørnen stiger medlemmene av Berlevåg mannskor opp på filmstjernehimmelen. Nå er filmen om dem snart ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste opptakene til det nordnorske svaret på den cubanske «Buena Vista Social Club» ble foretatt i Murmansk i helga. Mannfolka fra Berlevåg møtte et russisk blandakor til konsert, med felles avsynging av «Eg veit meg et land». Kaldt og forblåst var det, men korsangen smeltet hjerter.

God respons

- Det var stappfullt hus, god respons og ekstranumre, sier filmregissør Knut Erik Jensen.

Han har siden februar fulgt mannskoret på øvinger, turer og opptredener. Og har nå nok opptak til å presentere en helaftens kinodokumentar på filmfestivalen i Tromsø like over nyttår. Filmen heter «Heftig og begeistret» og skal følges av en CD fra Kirkelig Kulturverksted.

Til utlandet

- Så skal vi prøve å få filmen med på filmfestivalen i Berlin. Festivalen i Gøteborg har allerede sagt seg interessert, sier Jensen.

Dermed kan det bli utenlandsturer for medlemmene av koret, som ble startet i 1917. Et av medlemmene, 96 år gamle Einar Strand, har vært med siden 1926.

SAMSANG: Berlevåg mannskor og et blandakor fra Murmansk møttes til filmopptak og felles sang i helga.