TIL SMØR PÅ BRØDET: Odd Nerdrum står oppført med en inntekt på nesten 11 milloner kroner i 2011. Kona Turid Spildo har mer beskjedne 431 800 kroner. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TIL SMØR PÅ BRØDET: Odd Nerdrum står oppført med en inntekt på nesten 11 milloner kroner i 2011. Kona Turid Spildo har mer beskjedne 431 800 kroner. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Heftig inntektshopp for Nerdrum

Nå venter han på avgjørelsen i søksmålet mot skattevesenet.

(Dagbladet): I ligningen for 2011 står Odd Nerdrum oppført med en inntekt på 10 945 702 kroner.

Det utgjør et kraftig hopp fra hva som sto oppført i hans ligning for 2010. Da hadde han en inntekt på 1 522 440 kroner.

Nerdrum har i dag en formue på over 12 millioner kroner.

- Nerdrum måtte ta utbytte fra sitt selskap, for å klare å betale en restskatt som Skatt Øst tvang på familien før rettsaken med 3 ukers betalingsfrist, opplyser Nerdrums sønn Øde S Nerdrum, til Dagbladet.

2. oktober 2009 anmeldte skatteetaten Odd Nerdrum for grovt skattesvik, og politiet startet sin etterforskning av kunstneren.

Resultatet ble at Nerdrum fikk nesten tre år i fengsel, en dom Høyesterett nå skal vurdere.

Dagbladet har sporet opp en rekke dokumenter som aldri ble lagt fram i retten, og eksperter mener papirene kan tyde på at dommen mot Nerdrum er for streng.

Parallelt med straffesaken har Nerdrum stevnet staten ved Skatt øst.

Rettsforhandlingene er avsluttet i Oslo tingrett, og Nerdrum avventer nå rettens beslutning.

En som også har forklart seg i Nerdrum-saken er Turid Spildo. Hun er kunstner og musiker, og står oppført med en inntekt på 431 800 kroner i 2011.

Les alt om Nerdrum-saken her.