Heftig lønnsøkning for Simpsons-skuespillerne

Får to millioner per episode.

Dagbladet.no): Du ville kanskje ikke kjent dem igjen på gata, men stemmene deres har du garantert hørt svært mange ganger. Og det krever de godt betalt for.

Årets lønnsforhandlinger ble svært lønnsomme for skuespillerne som gir stemme til karakterene i «The Simpsons».

Høye krav

Dan Castallaneta, alias Homer, og de andre viktigste Simpsons-stemmene kom til enighet med produksjonsselskapet 20th Century Fox i helga, etter flere måneder med forhandlinger, melder Reuters.

Skuespillerne har nå skrevet under en ny fireårsavtale med selskapet, og vil få betalt intet mindre enn 400 000 dollar hver per episode. Det vil si omkring to millioner kroner.

Det er ikke fullt så mye som kravet på 500 000, men en god del mer enn hva de tjente før, som skal ha vært omkring 300 000 per episode.

Kortere sesong

Avtalen innebærer at skuespillerne kan gå i gang med innspillingen av sesong nummer 20 av serien. På grunn av de lange forhandlingene, vil sesongen inneholde 20 episoder, i stedet for de vanlige 22.

HVA SIER DE NÅ? The Simpsons-skuespillerne får godt betalt for å gi deg svaret. Foto: FILMWEB
HVA SIER DE NÅ? The Simpsons-skuespillerne får godt betalt for å gi deg svaret. Foto: FILMWEB Vis mer

Foruten Castallaneta, er det Nancy Cartwright (Bart), Julie Kavner (Marge), Yeardley Smith (Lisa) og Hank Azaria (Moe) som nå har fått en formidabel lønnsøkning.

De fleste skuespillerne har også gitt stemme til en rekke andre karakterer i serien.

Heftig lønnsøkning for Simpsons-skuespillerne
SLIK SER DE UT: F.v. Skuespiller Nancy Cartwright, skuespiller Hank Azaria, skuespiller Yeardley Smith, produsent og manusforfatter Matt Groening, skuespiller Dan Castellaneta og regissør David Silverman på premieren til The Simpsons-filmen i fjor.
<B>HOMER:</B> Dan Castellaneta gir stemme til Homer Simpson. Her er han i forbindelse med premieren på filmen i fjor.