Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heftig rockekrangel i Stavanger

Fiasko-festival skylder tusener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Festivalen Pulpit i Stavanger kunne skilte med noen av landets største artister i år - blant annet DumDum Boys, Satyricon, Morten Abel, Elvira Nikolaisen og Thomas Dybdahl.

Likevel sliter festivalen økonomisk på grunn av sviktende besøk, og har ikke betalt honoraret de skylder flere av bandene. Det irriterer Kjetil Brandsdal fra det kritikerroste Stavanger-bandet Noxagt.

- Vi har spilt rundt 200 konserter i Norge, og aldri fått så dårlig behandling, sier han til Dagbladet.no.

Skylder tusener

Debatten har hatt høy temperatur i lokalpressen i Stavanger, etter at de manglende utbetalingene ble kjent.

Monica Larsson, leder av Norsk rockforbund, sier til dagens Stavanger Aftenblad at hun håper man vil avstå fra å sparke noen som ligger nede.

- Vi synes det er leit at Pulpit ikke fikk det helt til i år, og har forsøkt å hjelpe dem. Det er fornuftig av ledelsen å stoppe utbetalingene, de må konsentrere seg om å få orden på ting først, og det er jeg sikker på at de jobber med døgnet rundt, sier hun til avisa.

Ifølge Noxagt skylder festivalen dem 8640 kroner, et beløp som både inkluderer honorar for konserten og salg av plater i festivalens regi.

FORBANNET: Stavanger-bandet Noxagt, med Kjetil Brandsdal (i midten), har ikke fått betaling for spillejobben på festivalen Pulpit. FOTO: PROMO
FORBANNET: Stavanger-bandet Noxagt, med Kjetil Brandsdal (i midten), har ikke fått betaling for spillejobben på festivalen Pulpit. FOTO: PROMO Vis mer

- De artistene som er så store at de har en manager som setter ned foten om pengene ikke kommer, har fått betalt. Det er de mindre, som ikke har noe å komme med, som har fått lide i denne saken, sier Brandsdal.

Flat profil

Han kjøper ikke argumentet om å sparke noen som ligger nede, og mener festivalen satset for hardt da de booket noen av Norges største - og dyreste - artister. Flere av artistene har spilt mange ganger i Stavanger før, eller kommer tilbake i løpet av høsten.

- De har tatt en vanvittig sjanse, og når det ikke har fungert er det de minste bandene som taper. Greit nok at festivaler ofte trenger tid på å bygge seg opp, men da må man ha et ambisjonsnivå som står i forhold til budsjettet. Og bookingen må ha særpreg og en tydelig profil, sier han.

Omtrent 3500 publikummere var innenfor dørene hver dag festivalen ble arrangert. Noxagt spilte torsdag 17. august, mens styret besluttet å gi beskjed til kreditorene om at de ville stoppe utbetalingene den påfølgende lørdagen.

- Vi vet ikke hva vi kan gjøre nå, siden vi bare har fått vage svar fra Pulpit. En beklagelse kom først to uker etter festivalen var over, sier Brandsdal.

Styreleder Eirik Solbakk har overfor Stavanger Aftenblad avvist at artistene ikke har fått god nok informasjon om de økonomiske problemene.