Frustrasjon i kulturbransjen:

- Heftig slag i trynet

Regjeringen tillot i forrige uke opptil 200 publikummere på arrangementer. Kulturbransjen raser mot tiltakene, og mener de ikke blir tatt på alvor.

UTSATTE: Stian «Staysman» Thorbjørnsen, sier coronatiltakene gjorde at han måtte utsette planlagte konserter i januar. Foto: Linda Næsfeldt
UTSATTE: Stian «Staysman» Thorbjørnsen, sier coronatiltakene gjorde at han måtte utsette planlagte konserter i januar. Foto: Linda Næsfeldt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Veldig vanskelig å kombinere rølp med 200 sitteplasser med en meter mellom setene, sier Stian «Staysman» Thorbjørnsen til Dagbladet.

Thorbjørnsen forteller at han ventet til gjenåpningen av landet med å lansere norgesturneen han skulle ut på. Han skulle også ha tre konserter i januar, som enten var helt eller nesten utsolgt. Disse konsertene er nå flyttet nærmere sommeren.

- Da Norge stengte ned igjen før jul var jo dette et heftig slag i trynet, fortsetter han.

Han sier videre at restriksjonene gjør at billettsalg og forutsigbarhet stopper opp, men at de prøver å gjøre det beste ut av det.

- Jeg bare håper de har faglige grunner for at de gjør som de gjør og at det ikke er kulturen som nok en gang må ta støyten for at de må vise handlingskraft utad, sier Thorbjørnsen.

En som ikke er nådeløs i kritikken er artist Trine Rein. Hun mener de nye restriksjonene ikke er forholdsmessige, og retter også kritikk mot helsemyndighetene.

- De sier de har ryggen vår og skal støtte oss der det er behov, men «thoughts and prayers» hjelper ikke. Motet er nedadgående. Foreløpig henger vi til tørk, sier Rein til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer