NY SJEF I NRK: Hege Duckert slutter i Dagbladet og blir ny kultursjef i NRK.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
NY SJEF I NRK: Hege Duckert slutter i Dagbladet og blir ny kultursjef i NRK. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer

Hege Duckert blir kultursjef i NRK

Slutter i Dagbladet.

(Dagbladet.no): Hege Duckert er i dag tilsatt som kulturredaktør i NRK, og slutter i Dagbladet etter nesten 30 år i avisa.

- Alle må flytte hjemmefra en eller annen gang. Jeg har bare vært en veldig sen tenåring, sier Duckert til Dagbladet.no.

- Enormt privilegium
Kulturredaktøren i NRK får ifølge NRK.no ansvar for innholdsproduksjonen innenfor kultur, musikk og drama. Det betyr ansvar for deler av P2, NRK2, musikkredaksjonen, Kringkastingsorkesteret, drama og Kultur Tema.

- Slutter du på grunn av dommedagsfølelsen i papiravisene?

- Absolutt ikke. Jeg opplever ikke at det er noe dommedagsstemning. Dagbladet er i gang med nye, store planer, som jeg gjerne skulle vært med på å sette ut i livet. Dette handler ikke om å gå fra, men å gå til. Å få være med på å utforme en kulturprofil for en allmennkringkaster i den mediesituasjonen vi går inn i, synes jeg er et enormt privilegium og utrolig spennende å få være med på.

- Hvordan vil du prege NRK?

- Jeg håper jeg kan være med på å profilere NRK både innad og utad. NRK er i en prosess nå der mange nye ledere er på vei inn, så før jeg har snakket med dem jeg skal jobbe sammen med er det for tidlig å komme med noen programerklæring.

- Det blir hevdet at NRK er blitt mer kommersiell i sin kulturprofil på grunn av konkurransen med TV 2?

- Ingen lever i et vakuum. Men NRK har opprettholdt et veldig godt tilbud på kulturfronten. Hvis du ser på P2, for eksempel, finnes det en mengde kjempegode programmer for nesten enhver kulturinteressert.

- Vemodig

Per Arne Kalbakk, tidligere kollega av Duckert i Dagbladet og nå sjef for Marienlystdivisjonen i NRK, sier følgende om ansettelsen til NRK.no:


- Hege er en av de mest erfarne kulturlederne i norsk presse, og vi gleder oss til å få hennes kompetanse inn i ledelsen av den nye Kulturavdelingen.


Duckert har vært en av Dagbladets mest profilerte ansatte. Hun var avisas første kvinnelige redaktør, var sentral  lanseringen av Magasinet i 1999 og var kulturredaktør i avisa fra 2002 til 2008.


I 2006 ble Duckert selv gjenstand for medieoppmerksomhet etter at VG skrev saken «Redaktør hjalp Mette-Marit med å sette sammen ny vennegjeng».


- Det er både vemodig og trist at Hege forlater Dagbladet. Et tap for oss — og et fantastisk tilskudd for NRK. Hege har vært en lojal medarbeider som har preget avisa i flere tiår. Vemodigheten til tross: Vi ønsker det aller beste for Hege og gratulerer NRK med en flott kultursjef, sier sjefredaktør Anne Aaasheim i Dagbladet.