Hege Storhaug er ute

Men budskapet hennes er mer inne enn noen gang. KOMMENTAR

REAKSJONÆR AVANTGARDE: Hege Storhaug har gjort innvandringsfiendtlighet til en del av mainstreamen i norsk politikk. Men nå er hennes tid forbi. Foto: Henning Lillegård.
REAKSJONÆR AVANTGARDE: Hege Storhaug har gjort innvandringsfiendtlighet til en del av mainstreamen i norsk politikk. Men nå er hennes tid forbi. Foto: Henning Lillegård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Trolig har ingen annen enkeltperson hatt større innflytelse over den norske innvandringsdebatten de siste ti årene enn Hege Storhaug. Med manisk energi har hun hamret og hamret og hamret inn budskapet om at islam og vesten er uforenelige, at innvandringen ødelegger Norge og at innvandrermiljøene er putrende heksegryter av kjønnslemlestelse, tvangsgifte, æresdrap, voldtekt, dop og trygdesvindel.

Gjennom den lille «tenketanken» Human Rights Service har hun snekret seg en plattform å rope fra, og fått klippekort til tv-studioene og avisene. Hennes politiske lobbyvirksomhet har vært en suksess uten sidestykke. Gang på gang har hun blitt tatt i mot av departementer, direktorater og stortingskomiteer. På Storhaugs bestilling har de satt ned utvalg, bestilt utredninger, laget handlingsplaner, foreslått lovendringer og bevilget penger. I mange år var det sånn at hver gang hun harmdirrende pekte sin finger på noe, så hoppet politikere og presse på saken. Nå er alt dette over.

Nå granskes Human Rights Service for trakassering og ulovlig overvåkning av sin tidligere ansatte Amal Aden, og står i fare for å miste statsstøtten. Nå slaktes den nye boka hennes i avis etter avis. Nå går størrelser som Shabana Rehman kraftig ut mot henne og metodene hun bruker. På nettsiden til HRS ser man daglig hvordan det rakner, med utspill og utskjellinger fra en Storhaug som blir stadig mer krakilsk og paranoid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer