DEBATT

Hege Storhaug i seg selv er ingen fare. Det uhyggelige er at hennes gale sang får et kor

Det er vi, det kloke, men ofte tause flertall av vanlige, sindige folk, som har makten.

POLARISERING: Hvis vi overlater ordet til de ekstreme på ytterfløyene, kommer vi inn i frykt og polarisering. Vi må ikke overdrive hylernes representativitet, skriver Per Fugelli i et svar til Hege Storhaug og Fjordman. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
POLARISERING: Hvis vi overlater ordet til de ekstreme på ytterfløyene, kommer vi inn i frykt og polarisering. Vi må ikke overdrive hylernes representativitet, skriver Per Fugelli i et svar til Hege Storhaug og Fjordman. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 8. august hadde jeg en kronikk som var ment å skape nysgjerrighet på spørsmålet: Hva gjør terroren med muslimene i landet vårt? Hvordan påvirker terroren deres livskvalitet og samfunnstrygghet? Vi er opptatt av om vi tør gå på Øyafestivalen eller reise til Sharm-el-Sheik. For muslimene står det trolig mer på spill.

Det må være dypt krenkende å se mennesker «forkle» seg som Allah og Muhammed og begå terror i navnet til den Gud og profet som gir 1,2 milliarder mennesker på jorda verdighet, mening og framtidshåp. Vår reaksjon på terroren må også virke truende på muslimenes selvbilde og følelse av å høre til i den norske flokken. I fryktens tid bygger vi opp et fiendebilde av muslimene som gruppe. I økende grad blir de møtt med hån og mistenksomhet.

Mitt håp med kronikken var at vi bør møte mennesker med muslimsk tro med mer omsorg, mer velvilje og mer tillit, slik vi alltid har vist solidaritet med folk som kommer i vansker i landet vårt.

Straks stjeler Hege Storhaug (Dagbladet 9. og 10. august) og Fjordman (Dagbladet 9. august) debatten, og omgjør mitt ønske om folkeskikk til en slagmark mellom islam og Vesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer