Hege Storhaugs tankesmie betaler NRK-profil i islamdebatten

- Svekker tilliten til NRK og til Fredrik Solvang, sier ekspert i presseetikk.

STILLER OPP FOR STORHAUG: Fredrik Solvang får betalt av Human Rights Service for å styre en debatt med blant annet Hege Storhaug. Foto: NRK / Henning Lillegård, Dagbladet
STILLER OPP FOR STORHAUG: Fredrik Solvang får betalt av Human Rights Service for å styre en debatt med blant annet Hege Storhaug. Foto: NRK / Henning Lillegård, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hege Storhaug og hennes bok «Islam. Den 11. landeplage» er trykket i 17.000 eksemplarer. I boka framlegges påstander om at Europa er i en sivilisasjons-kamp, og at vestlige verdier trues av islam.

Tirsdag kveld skal NRKs Fredrik Solvang lede en debatt i regi av Storhaug og Kolofon forlag der temaene i boka skal presenteres og diskuteres.

Storhaug skal først lese høyt fra boka, før hun skal diskutere den med Snorre Valen (SV) og Kjetil Rolness. Billetter selges for 75 kr pluss moms. 

Penger fra HRS Storhaug bekrefter at programleder Fredrik Solvang betales for jobben, og at pengene kommer fra den innvandrings-kritiske tankesmien hennes Human Rights Service. Solvang er til daglig programleder i det populære debattprogrammet «Dagsnytt 18» på NRK, og var tidligere journalist i «Dagsrevyen».

- Det er et profesjonelt oppdrag, ja. Human Rights Service betaler Solvang, men jeg ønsker ikke å si hvor mye, sier Storhaug. 

- Jeg anser ham for å være den beste journalisten i Norge, og NRKs dyktigste debattleder. I tillegg har han fra jobben i NRK bred kjennskap til saksfeltet boken min dekker, utdyper hun. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer