Hegge mot Kringlen - gamle kamphaner våkner til nytt liv

Årets første bokslakt har lange tradisjoner.

VITTIG HUND: Per Egil Hegge er en lattervekkende formuleringskunstner. Spørsmålet er om han bør anmelde bøker skrevet av folk han har hatt et langvarig, konfliktfylt forhold til, som for eksempel professor emeritus Einar Kringlen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VITTIG HUND: Per Egil Hegge er en lattervekkende formuleringskunstner. Spørsmålet er om han bør anmelde bøker skrevet av folk han har hatt et langvarig, konfliktfylt forhold til, som for eksempel professor emeritus Einar Kringlen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et gammelt jungelordtak i norsk presse lyder slik: «Per Egil Hegge husker bedre enn tusen elefanter.» Å legge seg ut med Hegge har ikke vært å anbefale. I så fall ville du få det tilbake. Kanskje ikke i morgen, kanskje ikke i neste uke, kanskje ikke engang neste år. Men han vet hvor du bor.

Selv har jeg et par ganger glemt å passe meg og angrepet min avisnabo i Akersgata relativt kraftig. Men Hegge viste seg å innse når han hadde en tapt sak.

Vi omgås som venner. Med sine kunnskaper, sitt vidd og sin innfult trønderske sjarm er han hyggelig å være sammen med. Han har til og med gitt meg god kritikk for en bok jeg skrev.

Det er noe annet med Einar Kringlen (83), nestoren i norsk psykiatri. Han bør passe seg. På Vidarforlaget utga han rett før jul nærmest i all hemmelighet boka «Sykdom og politisk lederskap». Den kjøpte Per Egil Hegge (74) straks.

I en debatt i TVs Aktuelt forklarte han at han hadde brukt 300 kroner på den (han er antagelig blitt lurt, utsalgsprisen er bare kr. 299,-) og lest den. Sist søndag kom resultatet i Aftenposten: Et sjuspaltet oppslag, der Kringlen avskrives enhver ære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.