«Hei, fastlege»

av Ingunn Christensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skaperens beskrivelse:

Hei, fastlege begynner hver nye stripe med replikken "hei, fastlege" fra pasienten. Det er en ny pasient og lege for hver stripe. Ut fra det pasienten snakker om skal vi lage en forestilling om dens situasjon i livet, dens personlighet, samt holdninger til livet generelt. Replikken fastlegen avgir skal også avsløre hans/hennes holdninger til pasienter og verden ellers.

Dette er striper som ikke alltid ender med en tradisjonell punch-line, men som har et sluttpoeng som henger litt i lufta. Selv om mange av situasjonene i utgangspunktet er hentet fra virkeligheten har jeg satt dem på spissen og trukket fra og fylt inn for å få dem til å kommunisere.

Målet har i første omgang vært å fange situasjonen som oppstår i legerommet mellom lege og pasient, men jeg prøver også å kommentere samtiden ved å ta opp trender, og aktuelle problemstillinger vi mennesker, det være seg syke eller friske, står overfor. Jeg vrenger virkeligheten litt for å få fram det absurde og tilsynelatende usannsynlige - som jo ofte er sannsynlig allikevel. Og selvfølgelig vil noen striper bare være humor for humorens del, finurlig, rar og absurd, teit og barnslig.

Måten jeg tegner på skal også understreke karakterenes humør og sinnstilstand. Jeg ønsker stripene uten rammer - også for å få fram at det er åpent univers selv om det foregår innenfor legekontorets fire vegger.

Videre planer er å følge opp enkelte pasienter så vi blir kjent med de utvalgte karakterene, og da gjerne med en henvisning til spesialister som fysioterapeut, psykolog, gynekolog, kirurg, kiropraktor og andre aktuelle. Jeg vil hele tiden prøve å aktualisere tematikken så innholdet kan være en kommentar til samtidens svingninger.

Med tiden vil jeg også bli mer utfordrende i tematikken. Jeg ønsker at serien ikke til en hver tid skal oppleves som umiddelbart morsom, men også tragisk og sår.

Og så lenge det finnes folk som orker å gå til lege har jeg en bunnløs kilde av materiale.

«Hei, fastlege»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer