«Hei, fastlege»

av Ingunn Christensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skaperens beskrivelse:

Hei, fastlege begynner hver nye stripe med replikken "hei, fastlege" fra pasienten. Det er en ny pasient og lege for hver stripe. Ut fra det pasienten snakker om skal vi lage en forestilling om dens situasjon i livet, dens personlighet, samt holdninger til livet generelt. Replikken fastlegen avgir skal også avsløre hans/hennes holdninger til pasienter og verden ellers.

Dette er striper som ikke alltid ender med en tradisjonell punch-line, men som har et sluttpoeng som henger litt i lufta. Selv om mange av situasjonene i utgangspunktet er hentet fra virkeligheten har jeg satt dem på spissen og trukket fra og fylt inn for å få dem til å kommunisere.

Målet har i første omgang vært å fange situasjonen som oppstår i legerommet mellom lege og pasient, men jeg prøver også å kommentere samtiden ved å ta opp trender, og aktuelle problemstillinger vi mennesker, det være seg syke eller friske, står overfor. Jeg vrenger virkeligheten litt for å få fram det absurde og tilsynelatende usannsynlige - som jo ofte er sannsynlig allikevel. Og selvfølgelig vil noen striper bare være humor for humorens del, finurlig, rar og absurd, teit og barnslig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer