Hei, hei Jens Stoltavhva

- Jeg heter Amir og er et 7 år gammelt asylbarn, og jeg lurte på hvorfor dere ikke liker oss?

ASYL: Artikkelforfatteren har skrevet brev til Jens Stoltenberg. Foto: Morten Holm /  SCANPIX
ASYL: Artikkelforfatteren har skrevet brev til Jens Stoltenberg. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

ASYLBARNA: Hei, Jens Stoltenberg og resten av dere i Ap som vil at asylbarna skal sendes hjem. Jeg heter Amir og er et 7 år gammelt asylbarn, og jeg lurte på hvorfor dere ikke liker oss? Hva har vi gjort galt? Vi er bare barn. Og mange av oss er født her, er ikke vi norske? Jeg føler meg norsk. Hvorfor må jeg reise bort fra Norge, jeg liker Norge, det er mange hyggelige mennesker her. Jeg har fått mange venner og lært meg norsk. Og jeg liker fisk best til middag, spesielt fiskeboller. Det er min favoritt. Og jeg har lært meg å tisse sittende som en jente. Hihi.

Hvorfor kan vi ikke bli siden vi er barn? Vi er snille. Og kan leke med leker veldig godt. Og spille playstation. Jeg har aldri drept noen i hele mitt liv. Hvorfor sier dere at det ikke skal være noe særbehandling når det gjelder oss barn? Syns dere barn burde begynne å jobbe? Hæ wahw! Syns dere ikke det skal være særbehandling når det gjelder oss og rus heller? Vil dere at vi skal begynne å røyke? Æsj, Vil dere vi skal drikke alkohol? Blæh.

Vil dere vi skal ta narkotika og dø sånn som de stakkars folka på gata? Vil dere at vi skal begynne å henge ute på utesteder og gå hjem med ukjent personer og ha sex med dem, og angre dagen derpå? Det vil jeg ikke, basta! Syns dere virkelig at vi skal ha sex med voksne også? Kan voksne ha sex med oss uten at de får kjeft eller anmeldelse? Hjelp! Æsj. Jeg syns det er urettferdig. Noen ganger sier dere, «ja, men de er jo barn». Og noen ganger sier dere at det ikke er viktig at de er barn.

Alle de stakkars barna som døde på Utøya i sommer, håper de hviler i fred. Selv om de var Ap-barn er jeg hundre prosent sikker på at de ville at vi skulle blitt igjen i Norge. Ja. De ville ønsket at vi fikk lov til å være her og blomstre, som de skulle blomstre. For de var fremdeles unge og hadde hjertet på rett sted. Ikke som han store slemme mannen som kom og tok livet av dem. Han vil jo i hvert fall ikke ha oss her i det hele tatt. Han hater jo utlendinger. Han hater jo barn generelt virker det som. Åhh! Hæh, er dere på lag med han egentlig, er dere på lag med han slemme, og ikke de gode? Det er skikkelig stygt gjort av dere syns jeg. Og skummelt.

Dere voksne har ikke mye smart dere skulle sagt. Og spesielt dere politikere. Dere har gjort mye drit den siste tiden. Lista er lang. Alt fra å pule barn til korrupsjon og drap (ikke glem at han store slemme mannen var politiker). Dere burde være litt ydmyke. Jeg trodde voksne skulle være forbilder. Ikke monstre man var redd for å ende opp som. Norge har allerede mistet en del av sine unge lovende. Ikke la de miste flere. Barn og mangfold er jo fremtiden. Vær så snill. La oss bli. Vi lover å være greie.

Amir «Amir» Asgharnejad er asylbarn, men er nå blitt 26 år gammel - og ganske godt integrert komiker.

Amir
Amir Vis mer