DEBATT

Debatt: Tips-saken

Hei igjen, Siv. Loven din har ingen ting med virkeligheten å gjøre

Misnøyen og frustrasjonen i branjen er total.

NEI TIL NY LOV: Alle er misfornøyde, til tross for at du mener dette er til alles beste. Da er det vel på tide å begynne å revurdere ditt syn og innstilling, er det ikke? skriver artikkelforfatteren i dette brevet til finansminister Siv Jensen. Illustrasjonsfoto: Sidsel Jørgensen / Dagbladet
NEI TIL NY LOV: Alle er misfornøyde, til tross for at du mener dette er til alles beste. Da er det vel på tide å begynne å revurdere ditt syn og innstilling, er det ikke? skriver artikkelforfatteren i dette brevet til finansminister Siv Jensen. Illustrasjonsfoto: Sidsel Jørgensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Hei igjen, Siv. Først og fremst, takk for at du tok deg tid til å svare meg. Og takk for at dine tanker går til det «beste» for meg. Loven din ser fin ut på papiret og dine intensjoner virker gode. Men den har lite og i verste fall ingen ting med virkeligheten å gjøre.

Nå har servicebransjen hatt tid til å ta innover seg det nye lovverket. Og beskjeden er klar og tydelig fra de største forbundene i landet. Misnøyen og frustrasjonen er total.

De virkelige negative konsekvensene av den nye lovgivningen som jeg peker på i mitt forrige innlegg til deg, «arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader», virker du lite villig til å diskutere. Men det er nettopp disse som krever din oppmerksomhet nå.

Ytterst få arbeidsgivere dekker denne kostnaden. Og de fleste gjør det ikke fordi de ikke vil, men fordi de ikke kan.

Marginene i denne bransjen er meget små for mange aktører, og en uforutsigbar kostnad som gjesten frivillig gir for en god opplevelse, er det fullstendig urimelig å vente at arbeidsgiver skal ta.

Så hva var det som skjedde her, Siv?

Det er sikkert sant at innrapportering av tips til beskatning har vært for dårlig. Få eller ingen gjorde det. Med dagens betalingsteknologi var det vel ingenting som lå i veien for at dette kunne skjerpes inn, var det vel ?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer