Hei Jonas, din psyke satan

Kanskje noen vil anmelde meg for trusler? Det tar jeg helt med ro. Jeg har svaret klart: For noen humørløse og selvhøytidelig fyrer.

INNENFOR? «De stikker jo hodet sitt fram. Såpass må de tåle», skriver Gunhild Dahlberg.
INNENFOR? «De stikker jo hodet sitt fram. Såpass må de tåle», skriver Gunhild Dahlberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SATIRE: Onsdag kveld satt jeg som vanlig og sløvet foran TV-en og zappet meg igjennom det ene drittprogrammet etter det andre. Samme forbanna mølet dag ut og dag inn. «Aktuelt» på NRK2 hadde en interessant debatt. Den handlet om netthets av kvinner.

Utgangspunktet var en dokumentar som hadde blitt vist på svensk fjernsyn. Hvor ti profilerte damer leste opp seksuell sjikane og trusler om voldtekt, drap. Ganske drøye. Ekstremt ubehagelige. Og det er ingen grunn til å tro at det er bedre for profilerte nordmenn. (Da mener jeg nordmenn som er damer, det er ikke min feil at språket fra gammelt av er kjønnsfascistisk.) Justistminster Grete Faremo var i studio og konstaterte at dette var opprørende å høre. Bloggeren Vampus var også der og fortalte om trusler hun hadde mottatt. Fra menn som tydeligvis har som formål å jage henne, og andre kvinner, ut av samfunnsdebatten. Vampus fortalte at hun anmeldte alle trusler. De stygge kommentarene som gikk ut på at hun var fæl og feit gjorde hun ingenting med.

Det var en veldig interessant debatt. MEN DEN VAR JO ALT FOR KORT! Det irriterte meg. Utrolig provoserende å vie så liten tid på et så alvorlig tema. Samtidig var det litt inspirerende! Kanskje jeg også skulle skrive seksualiserte hatmail til kjente menn? Hvorfor ikke begynne med NRK som hadde provosert meg med et altfor kort innslag? En e-post til kringkastingssjefen kunne vært formulert slik: «Hei Hans Tore. Hvorfor bruke så liten tid på en så viktig debatt? Er det sånn at du hater damer? Hater du damer fordi du ikke får pult? Er det ingen som vil ha den gamle pikken din? Det skjønner jeg godt. For du er for stygg. For stygg til å pule. For stygg til å leve. Hvis dere ikke behandler dette temaet med viktighet, kommer jeg til å drepe deg. En vakker dag kommer jeg til å stå utenfor huset ditt. Og da skal jeg grave ut hjertet ditt med en isøks. Og når du ligger og vrir deg i dødskramper, skal jeg mense deg i trynet. Hilsen Slobodan Klikkovitch.» Jeg brukte litt lang tid på skrive dette brevet. Det var ikke helt meg å formulere meg sånn. Ble det for slemt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer