hei, sveis!

Surferosas vokalist Mariann er en smule bekymret for morgendagens Quart-konsert. Men det er ikke fordi hun har streptokokker i halsen.

- JEG HAR klipt meg og ser ut som en liten gutt!!

Selv om hun ennå ikke er helt komfortabel med den nye synthsveisen, skryter hun mye av den flinke frisøren. De andre bandmedlemmene har dratt på bandøvelse, men Mariann Thomassen bruker dagen til å spille flyspill på Sega\'n. Hun får nemlig ikke lov til å synge en eneste thrashpop-tone før i morgen.

- Jeg har fått streptokokker i mandlene, enda jeg har fjernet dem! Men nå har jeg begynt på penicillin, så jeg kommer garantert til å bli frisk hvert øyeblikk, forsikrer hun oss.

Det blir i det hele tatt et friskere Surferosa du møter i Hallen på Quartens siste dag. Bandet har gått til anskaffelse av nye hemmelige kulisser og fått med seg en gjeng breakdancere opp på scenen. Dessuten har alle i bandet fått ny sveis. Kvintetten har egen frisør, egen klesdesigner og egen sminkør.

- Vi liker å ta oss bra ut på scenen. Vi er jo bare musikere og derfor ikke så flinke med styling. Så vi tar i bruk andre folk som er flinke til sånt. Det er ingen skam å ha sitt eget visuelle særpreg! proklamerer Mariann.

- HVILKE BAND skal du selv se på Quart?

- Bowie, No Doubt, Turboneger, Belle & Sebastian, Safariari og White Stripes!

Surferosas første EP «To Russia With Love» fikk svært gode kritikker. Nå har deres nye singel «Lucky Lipstick» nettopp blitt A-lista på Petre og albumet er ventet i løpet av høsten. Men først skal de gjennom en tøff festivalsommer. Etter lørdagens konesert venter blant annet Arvikafestivalen, Kalsturnéen, Øyafestivalen, Månefestivalen, Skråvikafestivalen og Ørstafestivalen. Men mest spennende blir det å spille to konserter i Marianns hjemkommune Stryn.

- Jeg har litt prestasjonsangst for de konsertene, det blir jo et helt annet publikum. Men jeg gleder meg likevel!

Surferosa spiller i Hallen i Kristiansand i morgen kveld. Les mer på www.surferosa.no

HAR KLIPPET SEG: - Det er ingen skam å ha sitt eget visuelle særpreg, mener Mariann Thomassen i Surferosa - her med sin gamle sveis. I morgen ser hun annerledes ut.