Heia Brann!

I kveld serveres flambert trommis på Quarten. Rammstein inntar Idrettsplassen.

Rammstein, ja. De skulle spilt her på Quart i 1998. Det var den gangen de var et høyst politisk ukorrekt band som nazibeskyldningene haglet mot. De var tyske, og de hørtes ut som en panserdivisjon. Da blir det gjerne slik.

Og selv om det fortsatt er slik at Rammstein har en skremmende stor markedsandel blant forvirrede amerikanske fjortiser med skrudde oppfatninger om deler av Europas idéhistorie på 30- og 40-tallet, så er Rammstein nå friskmeldt fra sin tidligere Hitlerrock-diagnose.

Påstand: Rammstein er kanskje det morsomste bandet som kommer til Quart i år.

Morsommere enn psykoytrubaduren Hammell On Trial fra New York City (Hallen, 18.45 i dag), morsommere enn de gladradikale komumunistrapperne i Gatas Parlament (Bendiksbukta, 18.45 i dag) og til og med morsommere enn Turboneger (Bendiksbukta på lørdag).

Rammsteins massive, totalitære og teatralske metall og brutale synthrock er først og fremst et spørsmål om smak. Det har ikke noe å si, for du kommer til å le hele veien til skjærsilden når Rammstein setter i gang med sin haute couture- oppvisning i latterlige pyroeffekter på scenen. Det er stadionrock på sitt mest spektakulære.

Det er liksom ikke bare litt pyro i begynnelsen og litt pyro på slutten, slik alle fra The Rolling Stones til Destiny\'s Child har benyttet seg av. Det er pyro absolutt hele tida. Spinal Tap kunne ikke gjort det bedre.

Gjør deg klar for høydepunkter som brennende kappe! Masker som spyr ut flammer mens de spiller! Flammende skotupper! Gitarforsterkere i fyr og flamme! Straffepuling av keyboardist! Flambering av trommis!

Det blir en varm kveld i helvete på Idrettsplassen i dag. Du gleder deg allerede.

Rammstein spiller på Idrettsplassen klokka 22.30 i kveld.

FYR OG FLAMME: Rammsteins pyroshow er mye omsnakket. I kveld kan du se med egne øyne hvordan bandet går opp i flammer.
OVERBEVISTE:</B> Bildet er fra Roskilde i forrige uke.
<B>QUARTENS MORSOMSTE BAND?</B> Gled det til flambert trommis i kveld.