Heia bygderocken!

Bylarm og Åslaug Haga støtter Utkant-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no): Gjennom prosjektet «Nisjelandet» skal Bylarm, i samarbeid med Kommunaldepartementet, jobbe for å synliggjøre musikk- og kulturlivet på landsbygda.

Ved å benytte allerede eksisterende nettverk, er planen å kartlegge kulturproduksjonen og trå til med støtte til kjerneprosjekter i Bygde-Norge.

På en pressekonferanse i går presenterte Bylarms Erlend Mogård-Larsen og Ivar Mykland prosjektet, og mottok en sjekk på 1,2 millioner kroner fra kommunalminister Åslaug Haga.

- Jeg mener at bygda er ganske rocka og jeg ønsker å kombinere gamle kjente i Bylarm med moderne distriktspolitikk, sa kommunalministeren da hun overakte den symbolske sjekken.

Selv om Bylarm i bunn og grunn handler om musikk, er tanken bak «Nisjelandet» å stimulere den kulturelle infrastrukturen, miljøene som produserer kunst, mat, uteliv, teater og film. Erlend Mogård-Larsen trakk fram vinterens Bylarm i Trondheim, og kulturarbeidet rundt Dora-bunkeren, som et eksempel på at slike prosjekter kan fungere.

Ifølge Ivar Mykland er planen å dyrke særpreget på bygda.

- Vi er ikke som Sverige, vi har ikke en popindustri. De bandene som gjør det er bra er nettopp de med norsk særpreg. Vi ønsker å gi folk et nytt blikk på bygda, sier Mykland til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer