Heia bygderocken!

Bylarm og Åslaug Haga støtter Utkant-Norge.

Dagbladet.no): Gjennom prosjektet «Nisjelandet» skal Bylarm, i samarbeid med Kommunaldepartementet, jobbe for å synliggjøre musikk- og kulturlivet på landsbygda.

Ved å benytte allerede eksisterende nettverk, er planen å kartlegge kulturproduksjonen og trå til med støtte til kjerneprosjekter i Bygde-Norge.

På en pressekonferanse i går presenterte Bylarms Erlend Mogård-Larsen og Ivar Mykland prosjektet, og mottok en sjekk på 1,2 millioner kroner fra kommunalminister Åslaug Haga.

- Jeg mener at bygda er ganske rocka og jeg ønsker å kombinere gamle kjente i Bylarm med moderne distriktspolitikk, sa kommunalministeren da hun overakte den symbolske sjekken.

Selv om Bylarm i bunn og grunn handler om musikk, er tanken bak «Nisjelandet» å stimulere den kulturelle infrastrukturen, miljøene som produserer kunst, mat, uteliv, teater og film. Erlend Mogård-Larsen trakk fram vinterens Bylarm i Trondheim, og kulturarbeidet rundt Dora-bunkeren, som et eksempel på at slike prosjekter kan fungere.

Ifølge Ivar Mykland er planen å dyrke særpreget på bygda.

- Vi er ikke som Sverige, vi har ikke en popindustri. De bandene som gjør det er bra er nettopp de med norsk særpreg. Vi ønsker å gi folk et nytt blikk på bygda, sier Mykland til Dagbladet.no.

Aslaug Haga forteller at hun kjente til Bylarm fra sin tid som kulturminister og at dette sannsynligvis er det spenstigste prosjektet hun har vært med på.

FAVORITT: Ida Maria var en av favorittene på årets Bylarm. Hun er fra Nesna på Helgeland. Foto: Anders Grønneberg
FAVORITT: Ida Maria var en av favorittene på årets Bylarm. Hun er fra Nesna på Helgeland. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Målet er rett og slett nye arbeidsplasser, sier Haga til Dagbladet.no.

Etter planene skal resultatet av «Nisjelandet» allerede være synlige når Bylarm går av stabelen i Oslo 21.- 23. februar neste år.