KOMMENTARER

Ukas utspill:

Heia fjortisene! De er jentene som nekter å bli kalt for hore

Ella, Ellisiv og Ea mobiliserer til 8. mars-toget.

TØFFE JENTER: ««Billig» og «pulbar» – #metoo kom aldri til skolegården» skrev fjortenåringene Ella Fyhn, Ellisiv Aure og Ea Baklund i et innlegg på Aftenpostens Si ;D-sider mandag. Det er grunn til å tro at mange vil gå bak deres parole i 8. mars-toget i Oslo i år. Onsdag ble de invitert til Stortinget. Foto: NTB Scanpix
TØFFE JENTER: ««Billig» og «pulbar» – #metoo kom aldri til skolegården» skrev fjortenåringene Ella Fyhn, Ellisiv Aure og Ea Baklund i et innlegg på Aftenpostens Si ;D-sider mandag. Det er grunn til å tro at mange vil gå bak deres parole i 8. mars-toget i Oslo i år. Onsdag ble de invitert til Stortinget. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Å leve i et samfunn hvor du blir kalt «hore» eller «fitte» hver dag, er ikke å leve i et likestilt samfunn.»

Det skrev fjortenåringene Ella Fyhn, Ellisiv Aure og Ea Baklund i innlegget ««Billig» og «pulbar» – #metoo kom aldri til skolegården» i Aftenpostens Si ;D mandag. Responsen har med sterk kraft vist at et oppgjør med seksuell trakassering blant unge har vært etterlengtet av mange.

To av de tre jentene opplevde å bli kalt «hore» allerede på barneskolen. Det har i lang tid vært et av de mest brukte skjellsordene i enhver skolegård. Disse jentene nekter å finne seg i det. Utspillet har satt problemet på den politiske dagsorden i rekordfart.

Ella, Ellisiv og Ea har gjentatte ganger meldt fra til lærere om det de mener er seksuell trakassering i skolegården, men føler ikke at dette er blitt tatt på tilstrekkelig alvor. På norske skoler er slik oppførsel så vanlig at det blir bagatellisert, sett på som normalt hos gutter og i noen tilfeller får jentene beskjed om å tilpasse antrekk og oppførsel etter det.

Som jentene skrev: De nekter å godta dette som sin hverdag. Heia dem!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer