Heia Nårje!

Denne trioen sleivsparker så brutalt under beltestedet at vi må ta av nisselua og tørke tårer. Lattertårer.

UFIN MORO: Det er nesten stygt å gi seg over å le av de mange ufine sketsjene til Otto Jespersen, John Brungot (bak) og Henriette Steenstrup i Nårje, men det er umulig å la være. FOTO: Pressefoto
UFIN MORO: Det er nesten stygt å gi seg over å le av de mange ufine sketsjene til Otto Jespersen, John Brungot (bak) og Henriette Steenstrup i Nårje, men det er umulig å la være. FOTO: Pressefoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Gud signe vårt dyre fedreland, for i kveld får det seg et spark i nøtta! Røykepausebevisste ansatte, erstatningssultne sauebønder, usjarmerende frittalende kvinnfolk, ja, selv surrete krigsveteraner blir ofre for grovkalibret harselas utover våren i TV 2s nye satiréserie «Nårje».

Her langes det ut sleivspark som til tider er så brutalt grove og grisete at du ikke kan annet enn grine. Av latter.

Uten hemninger «Nårje» utgir seg for å være et opplysningsprogram til svensker om nordmenn. Et folk som levde smått til oljen kom, og «nordens fattiglappar blev över natten förvandlat till kaksiga excentrikare som gör precis vad dom vill», som en svensk stemme meddeler oss.Samme beskrivelse, eksentrikere som gjør presis hva de vil, har vi lyst til å bruke om trioen som leverer sketsj etter sketsj.

 I spissen står gode, gamle - skal vi si onde, gamle? - Otto Jespersen.

Med seg har han med hell hentet Henriette Steenstrup og John Brungot, begge kjent fra «En god nummer to» og «Torsdag kveld fra Nydalen».

Selv om serien rommer ymse sleivspark til særnorske fenomen og myter, som sauebonden som vil ha erstatning for at ulven har krasja bilen hans og drukket opp spriten, så inneholder den mest av alt ren og skjær, klin gal humor. Særlig rumpehumor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer