Heide-Steen bisettes

I Høvik kirke i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokken 13.00 i dag bisettes komikeren og skuespilleren Harald Heide-Steen jr. i Høvik kirke i Bærum.

Heide-Steen døde natt til torsdag i forrige uke, etter å ha bli diagnostisert med lungekreft i oktober 2007. Den folkekjære skuespilleren ble 68 år gammel.

Humorøyeblikk

Noe av det siste Heide-Steen rakk å gjøre før han gikk bort, var å gi ut jazzplata «Musikalske minner» sammen med barna Frikk og Tiril. Albumet ble lansert i mai i år.

Skuespilleren tok da også sangutdannelse ved Musikkonservatoriet i 1957, og hadde et lidenskapelig forhold til jazz.

Men mest kjent var likevel Heide-Steen for sine mange roller på scenen: Gjennom en årrekke underholdt han det norske folk med en mengde strålende humorøyeblikk:

Blant annet som stedsforvirret russisk ubåt-kaptein, villstyringen «Dynamitt-Harry» i Olsenbanden-filmene - eller plaget tannlegepasient i samspill med venn og kollega Rolv Wesenlund.

Mistet en venn

FOLKEKJÆR: Harald Heide-Steen jr. gikk bort natt til torsdag i forrige uke, etter lang tids kamp mot lungekreften. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX
FOLKEKJÆR: Harald Heide-Steen jr. gikk bort natt til torsdag i forrige uke, etter lang tids kamp mot lungekreften. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX Vis mer

I forrige uke mottok Wesenlund beskjeden om sin venns død med sorg:

- Dette er en lei dag. Vi har visst at denne dagen nærmet seg, men jeg trodde ikke den skulle komme så fort, sa Wesenlund.

I 1976 hadde Heide-Steen rollen som hoffnarren i den filmede versjonen av «Reisen til julestjernen», der han blant annet spilte mot en ung Hanne Krogh. Filmen vises fortsatt på NRK 1 hver julaften.

I 2006 mottok Heide-Steen Kongens Fortjenstmedalje i gull for sin innsats for norsk underholdningsindustri. Året etter fikk han Oslo bys kulturpris.

Skuespilleren ble født i Oslo 18. august 1939, og var sønn av danseren Gerd Paulsen og skuespilleren Harald Heide-Steen senior.

Heide-Steen bisettes

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer