Heidi - Ronja Røverdatter

23 000 barn i alle aldrer venter utålmodig på henne. Heidi Gjermundsen (25) er den nye Ronja Røverdatter. 10. november kommer hun til premieren på Det Norske Teatret.

- Jeg merker presset, sier den unge skuespilleren, som fikk knallkritikker etter debuten i musikalen «Keisaren av Portugalia» i september. Heidi Gjermundsen ble hentet rett fra Teaterskolen til to topproller på Det Norske Teatret.

- Gode kritikker suger jeg til meg. Men jeg kan ikke være skuespiller for noen få kritikere som mener de vet sannheten om teater. De har makt, det kommer jeg ikke utenom. Men hvis jeg fokuserer på det, blir jeg nervevrak, sier hun.

Få dager før «Ronja»-premieren ser Heidi Gjermundsen ut som alt annet enn et nervevrak. Selv om hennes ellers så blonde hverdagsfrisyre er byttet ut med et bustehode som er en røverdatter verdig.

- Jeg møtte en liten jente i billettluka som mente at jeg var altfor stor til å spille Ronja. Men jeg føler meg ikke så stor på den svære scenen på Det Norske Teatret, ler hun.

Rollen som Ronja legger hun og instruktør Bjørn Sæter tett opp til Astrid Lindgrens bok.

- Jeg leste boka da den kom i 1981. Moren min er bibliotekar og jeg lærte å lese som femåring. Astrid Lindgren skriver så vakkert om dypt psykologiske ting, på en måte som selv barn kan forstå. Hun er ikke redd for å ta opp vonde og vanskelig tema, som angst og død, sier Gjermundsen.

Det er solgt 23 000 billetter til «Ronja Røvardotter» , og nå setter Det Norske Teatret opp stykket i vårsesongen også.

TRAVEL HØST: Heidi Gjermundsen (25) er klar som Ronja Røverdatter på Det NorskeTeatret.