Heidi svarer

på spørsmål om miljøvern

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kvifor har ikkje miljøvernbevegelsen slått seg sammen til et slagkraftig grønt politisk parti slik som i andre land ?

Arvid Ellingsen

'En norsk oliven-allianse'

Strategien til miljøbevegelsen i Norge har vært å forsøke å få alle partiene til å engasjere seg i miljøsaken. Det finnes miljøvernere i de fleste partier, og ved å støtte disse kan vi oppnå de største resultatene for naturen og miljøet.

Jeg har vært enig i denne strategien, og har ikke trodd at vi behøver et eget grønt parti i Norge. Etter min mening er det mange nok partier som det er. Jeg synes det politiske bilde er forvirrende nok om man ikke skulle starte et parti til.

På den andre siden er det et problem at de fleste partier er splittet i miljøsprøsmål. De spennende miljødebattene finnes ofte internt i de forskjellige partiene, og det lider offentligheten under. Det er også et problem at partiene markerer seg som miljøvennlige i opposisjon, men når de kommer til makten, så forsvinner grønnfargen raskt. Regjeringens klimapolitikk, holdningen til veterinæravtalen, og unnvikenheten i forhold til det nye skytefeltet i Hedmark er eksempler på hvordan partier skifter standpunkt når de kommer til makten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer