Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heidi ute av «Stjernekamp»

- Skal ikke øve mer på rap.

TRAKK DET KORTESTE STRÅET: Heidi Gjermundsen Broch røk ut under musikalsendingen til tross for at hun leverte et av sine beste bidrag i konkurransen, mener vår anmelder. Foto: Julia Naglestad / NRK
TRAKK DET KORTESTE STRÅET: Heidi Gjermundsen Broch røk ut under musikalsendingen til tross for at hun leverte et av sine beste bidrag i konkurransen, mener vår anmelder. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UTE: Det ble Heidi Gjermundsen Broch som trakk det korteste strået i kveldens «Stjernekamp». Broch har lang fartstid som musikalsanger, som også var kveldens hovedtema.

- Hele reisen har vært fantastisk, sier hun etter at resultatet ble kjent. Og lover samtidig at hun ikke skal øve på rap før hun må.

Neste lørdag er det semifinale i «Stjernekamp».

Vi anmeldte låtene.

Maria Haukaas Mittet «And I'm Telling You I'm Not Going» fra Dreamgirls
Man skal ikke beskylde Maria for å spare på kruttet. Her står det melodramatiske i høysetet. For å gi det såre budskapet troverdighet har hun likeså godt tatt med seg mannen sin på scenen. Ansiktet står i helspenn og stemmebåndene bevrer. Ingen tvil om at dette er Maria på hjemmebane.

Musikal er en utskjelt sjanger, og det er ikke til å stikke under en stol at det fort kan bli for mye av det gode. Men i kveld skal vi ikke holde det mot henne. Faglig sett er vel dette prima vare på de fleste plan.

PÅ HJEMMEBANE: Heidi gjorde rent bord i musikalrunden. Foto: Julia Naglestad / NRK
PÅ HJEMMEBANE: Heidi gjorde rent bord i musikalrunden. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

Trine Rein «You'll Never Walk Alone» fra Carousel
Trine kommer alltid godt ut av det når det legges opp til at hun kan bruke kraften og spennet i stemmen sin. I alle fall fra et teknisk ståsted. Hun startet vart og sødmefullt før det bærer opp i det store høydene. Stemmemessig holder Rein stand gjennom hele ferden.

Det er jo dog et evig kitchtog, og sånn sett litt apatiserende når man er plukker bort hennes åpenbare evner som vokalist. De vet vi godt at hun besitter allerede.

Knut Erik Østgård «Ol' Man River» fra Show Boat
Musikalsjangeren trenger jo noen ubehøvlede buldrebasser også. Knut Erik raller i vei på sitt — etter hvert — særegne vis, og det er jo fryktelig moro å se hvordan han klarer å gi det meste han tar i en personlig, rufsete vri.

Det han mangler av de to foregående deltakernes tekniske kvaliteter, tar han igjen med bøtter av stå-på-vilje og et tindrende glimt i øyet.

Heidi Gjermundsen Broch «Du Måste Finnas» fra Kristina från Duvemåla
Foroverlent, intens i blikket og hendene rakt ned ved siden, Heidi har gjort musikaler til den store gullmedalje tidligere. Det viser igjen både på kroppsspråk og den dramatiske oppbygningen. Hun har av og til en hard stemme og noe insisterende fraseringer når hun ikke er helt komfortabel med veivalget, men her kan hun senke skuldrene og la det stå til.

Man må vel kunne si at Heidi kom hjem i kveld.

DRAMATIKK OG STORE FØLELSER: De fire gjenværende deltakerne skal synge musikal i kveldens program. Julia Naglestad / NRK
DRAMATIKK OG STORE FØLELSER: De fire gjenværende deltakerne skal synge musikal i kveldens program. Julia Naglestad / NRK Vis mer

Duett:

Trine & Heidi «Sisters Are Doin' It For Themselves av Eurythmics & Aretha Franklin
At de kan synge, vet vi jo. Men dette føles mer som løssluppe moro på danskebåten etter et par fargesprakende cocktails i baren. Det blir mer moro for de som står på scenen enn de som sitter i krokene.

I klartekst, det blir upersonlig og pregløst, og da blir karaokevibben fort litt for klam.

Knut Erik & Maria «Up Where We Belong» av Joe Cocker & Jennifer Warnes
Hah, jaggu satt han ikke falsetten midt i blinken i finalen, Knut Erik. Altså, det er vel strengt tatt mer underholdende enn bra. Men det ser i alle fall at de har det mye moro dere de fnisesynger seg gjennom denne 80-tallsklassikeren. Stemmekvalitetene til Maria og Knut Erik gir låten en fin spenning. En aldri så liten skjønnheten og udyret-faktor er alltid kjærkommen i slike settinger.

Grei skuring!

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!