Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heidundrende damefilm

Befriende morsomt om tilårskomne damer på by\'n.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Hylende morsom, passe harry, dørgende banal, men ikke uten velrettede spark av stiletthæler et visst sted. Slik kan man oppsummere Ä nglagård-regissør Colin Nutleys nye «Heartbreak Hotel». Filmen er en slags «Thelma & Louise» for damer i panikkalderen.

Helena Bergström og Maria Lundqvist spiller henholdsvis gynekologen Elisabeth og parkeringsvakten Gudrun. De møtes i en verbal duell - som også omfatter f... ordet - over en feilparkert bil. Ved neste møte, i en gynekologstol, er maktforholdet omvendt og grunnlaget for et vennskap lagt mellom de to nyskilte. Vi følger dem hjemme og på by\'n. Gudrun er den engstelige med lavt selvbilde etter at mannen dumpet henne. Hun må tvinges og lures ut.

Elisabeth dyrker derimot sin nyvunne frihet. Livet er ikke slutt om man er 40, eller hur? På nattklubben Heartbreak Hotel skal de to damene komme til å utveksle erfaringer om alt fra drinker til kondomer. Det ligger i konseptet at de blir mer og mer løsslupne. Men Colin Nutley er ikke mer urealistisk enn at han gir dem en trøkk i trynet når de forsøker å sjekke 20-årige menn. Til gjengjeld lar han damene ta helt av i en fyllekule som ender i en nestenarrestasjon. Det er sjelden morsomt å bevitne andre folks knisende eller hujende beruselse. Men her er det faktisk akkurat det. Befriende!

image: Heidundrende damefilm