Heikki ba P3-Marte om Depeche Mode-billetter

- Det der må være greit, sier SV-politikeren.

(Dagbladet.no): SV-politiker Heikki Holmås er glad i synthbandet Depeche Mode. Det samme er P3s Marte Stokstad. Forrige torsdag da Marte var på lufta i programmet med samme navn utbrøt hun:

«Åh, jeg gleder meg sånn til Depeche Mode-konserten 28. februar!»

Da tenkte SV-politikeren, som sitter i Stortingets finanskomité, at der skulle han gjerne vært.

Derfor sendte han like godt en e-post fra stortingaddressen sin, og spurte om ikke Marte kunne skaffe ham billett til den utsolgte konserten i Oslo Spektrum. Han visste at Marte tidligere har bort gratis Depeche Mode-billetter.

Heikki Holmås synes ikke det er noe kritikkverdig i at han bruker jobbaddressen og sitt kjente navn til å prøve å skaffe seg billetter til en konsert som har vært utsolgt i lang tid.

- Nei, det der må være greit. Jeg klarer ikke å se det noe feil i det, sier Holmås til Dagbladet.no.

Sjelefrender

Holmås forklarer at han ikke ser på saken fra det perspektivet at det er en kjendis som henvender seg til en annen kjendis.

MUSIKKGLAD: Heikki Holmås fra SV ville fryktelig gjerne på Depeche Mode-konsert og ba P3-Marte om hjelp. I fjor vår gjorde SV-politikeren seg bemerket da han rappet fra talerstolen i Stortinget. Foto: Linda Næsfeldt
MUSIKKGLAD: Heikki Holmås fra SV ville fryktelig gjerne på Depeche Mode-konsert og ba P3-Marte om hjelp. I fjor vår gjorde SV-politikeren seg bemerket da han rappet fra talerstolen i Stortinget. Foto: Linda Næsfeldt Vis mer

- Dette er en sjelefrend som ber en annen sjelefrend om hjelp. Både Marte og jeg er blodfans av Depeche Mode.

E-posten ble innledet med «Kjære Marte! Kan du skaffe meg en ekstra billett til Depeche Mode? Til pålydende pris:...»

Stortingspolitikeren understreker at han ba om å få kjøpe billett, ikke få gratis, og at grunnen til at han henvendte seg til Marte var at han ikke ville handle på svartebørs.

Holmås\' regjeringsparti SV har som kjent gått inn for forbud mot svartebørssalg, og SV-politikeren betegner det som parasittvirksomhet.

Privat

Marte Stokstad, som omtales som «Petres munnrappe ettermiddagsdronning», vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.no.

Hun er lei for at saken er kommet ut, og mener e-posten som Heikki sendte er av privat art. Det er til tross for at Dagbladet.no kjenner til at flere i NRK-systemet har fått tilgang på e-posten.

Privat er ikke Marte og Heikki venner, men de har mailet før. Det var da Heikki sendte inn sms og ba om en CD-singel av Moby. Den fikk han ut fra den begrunnelsen at det ville gjøre det enklere for ham å få flyttet den store platesamlingen sin av Depeche Mode fra Bergen til Oslo.

Nå, tre uker før konserten, står Heikki Holmås fortsatt uten billett til Depeche Mode. Det klandrer han ikke Marte for.

- Jeg er sikker på at hvis Marte visste om en billett, hadde hun formidlet den til meg, sier Holmås til Dagbladet.no.

<B>POPULÆR P3-DRONNING:</B> Marte Stokstad når mange lyttere med sitt radioshow - også de på Stortinget.
<B>SYNTH-KONGER:</B> 80- og 90-talls bandet Depeche Mode spiller i Oslo Spektrum 28.februar. De kommer også til sommerens Quart-festival.