Heilt sinnssykt

Akkurat sju minutter etter at Idol-Jorun hadde mistet munn og mæle i beste sendetid, vandret sjokkert rundt på Spektrum-scenen, sunget den nye Idol-låta gjennom et tårehav og kysset Idol-Christian i all offentlighet, ringte telefonen hjemme i stua mi. Det var VG. «Hva synes du om «This is the night»? Kommer det til å bli en hit?», spurte de. Seinere fikk jeg en tekstmelding fra Kanal 24. «Hvordan tror du det kommer til å gå med Joruns videre musikkkarriere? Kommer hun til å gjøre suksess?». I løpet av sju minutter hadde Vennesla-jenta gått fra å være Idol-Jorun til «This is the night»-Jorun. Fra Idol-idyll til platebransjealvor.

FOR DET ER ÉN TING å være publikumsfavoritt i et karaokebasert tv-program, det er noe annet å skulle gi ut et seriøst musikkprodukt. Idol er strålende tv, men nå som konfettien har lagt seg og blåmandagen er et faktum, er det ikke lenger TV2 som har ansvaret for Jorun. Plateselskapet Sony/BMG skal huke tak i en ordentlig stylist, finne et passende musikalsk uttrykk og gi ut plate til høsten. Og det alle selvfølgelig lurer på (i tillegg til hva de nå skal gjøre på fredagskveldene) er: kommer Jorun til å dra en Kurt eller en Kjartan?

JA, «THIS IS THE NIGHT» var en elendig låt. Både Kurts «She\'s so high» og Kjartans «Standing Tall» hadde hitpotensial nok til å gi den uunngåelige Idol-effekten et ekstra dytt oppover singellista. Nei, jeg har ingen stor tro på at Jorun kommer til å få en lang og lukrativ popstjernekarriere. Særlig hvis «This is the night» er låta hun skal gjøre karriere på. Idol-erfaring tilsier også at de popstjernekvalitetene dommerne hevder at de er på jakt etter forsvinner med en gang sms-tomlene slutter å taste, noe som ble klart da fjorårets Kjartan-turné floppet.

HVIS JORUN ER HELDIG drar hun en Margaret og gir ut et popalbum med særpreg. Hennes «Chameleon» solgte kanskje bare 19 000 (i forhold til Kjartans 42 000), men det er et album det er mulig å bygge en videre karriere på.

Og hvis Jorun faktisk hadde klart å bygge seg en solid karriere, ja, det hadde vært heilt sinnssykt.