Anmeldelse Heimebane på NRK

«Heimebane 2»: Ane Dahl Torp er fortsatt rå

Men flere får skinne i ny sesong, når NRK-serien skal homofobien i fotballmiljøet til livs.

MER DRAMA: Sesong to av den populære NRK-serien «Heimebane», med Ane Dahl Torp og John Carew i hovedrollene, har premiere 17. februar. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kanskje var det ikke akkurat dette Bill Shankly tenkte på da han ytret sine berømte ord om at fotball ikke handler om liv og død, «det er langt viktigere enn som så». Men andre sesong av «Heimebane» beviser nok en gang at historien om en liten norsk fotballklubb er verdens beste utgangspunkt for å snakke om ting som - iallfall for noen av oss - er langt viktigere enn det som skjer på gressmatta.

Første sesong av NRK-serien om vestlandsklubben Varg traff både fotballinteresserte og andre tv-seere rett i hjertet, og ga samtidig lissepasning på lissepasning til aviskommentatorene. Blant annet ved å tematisere seksuell trakassering på forbilledlig nyansert vis. Slik ble den alle kanalsjefers våte drøm: TV-serien alle snakker om ved lunsjbordet på mandag.

Denne gangen skal de homofobien i fotballmiljøet til livs, har NRK varslet. Det kan bli flere kronikker, med andre ord.

Prisen å betale

Men før vi kommer så langt, blir det mye steike bra tv-underholdning. Utfordringene står i kø for Varg og trener Helena Mikkelsen. Forrige sesong klarte de å bite seg fast i eliteserien, men det kostet dem hovedsponsoren. Stillheten etterpå er perfekt visualisert i åpningsbildene av tomme tribuner, tom by, og tomt kjøkken hjemme hos Helena, som bor alene etter at tenåringsdattera flyttet tilbake til Trondheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer