Emma Bones i «Heimebane»:

«Heimebane»-Emma om sitt første kyss som fersk skuespiller

Første kyss mellom Camilla Mikkelsen og Adrian Austnes var skuespiller Emma Bones' første kyss på skjermen.

INTIMT: Sesong 2 av Heimebane er i gang, og allerede i første episode ble det hett mellom skuespiller Axel Bøyum og Emma Bones. De forteller hvordan det var å spille inn den intime scenen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag hadde andre sesong av NRK-serien «Heimebane» premiere. Serien følger det fiktive vestlandslaget Varg, og deres kvinnelige trener Helena Mikkelsen.

Mens 496 000 så premieren da den ble sendt på TV, har 147.000 seere sett den første episoden på NRK TV. Det gir et foreløpig totalt seertall på 643 000.

I hovedrollene finner vi blant andre Ane Dahl Torp (43) og John Carew (39). Denne sesongen kommer også til å sette mer søkelys på forholdet mellom Helena Mikkelsens datter Camilla, spilt av Emma Bones (20), og Adrian Austnes, spilt av Axel Bøyum (24).

- Første kyss

De to karakterene fikk opp øynene for hverandre i sesong én. I denne sesongen kommer handlingen til å dreie seg mer rundt dem - og allerede i første episode ender paret opp i en het kyssescene.

Som fersk skuespiller ble Emma Bones kastet inn i det allerede i første sesong, da hun hadde sin aller første kyssescene på skjermen, noensinne.

- Første gangen jeg skulle kysse med noen på skjermen var i sesong én, med Axel. Det hadde jeg aldri spilt før, og jeg husker jeg var veldig spent på det, forteller Emma Bones til Dagbladet.

Hun forteller at de måtte gjøre den samme scenen mange ganger, før den satt.

- Da fikk jeg høre at «først skal ha kysse deg, så skal du kysse ham tilbake, og så sier vi takk», sier hun, og forklarer at det hele blir «veldig teknisk»:

- Vi tenker ikke så mye på det. Det er ikke sånn at «nå skal vi ligge her og kose litt». Det er mer sånn at: «Nå gjør vi dette, og så gjør vi dette, og så er det takk».

SPILLER PAR: Emma Bones og Axel Bøyum spiller paret Camilla Mikkelsen og Adrian Austnes i «Heimebane». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SPILLER PAR: Emma Bones og Axel Bøyum spiller paret Camilla Mikkelsen og Adrian Austnes i «Heimebane». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Kleint

Det skulle få fram en nærhet mellom karakterene, når man ikke egentlig selv har det forholdet, kan blir litt kleint, synes hun.

- Jeg og Axel er bare venner og har det fint med det, sier Bones, og fortsetter:

- Men alle på settet vet at det er litt kleint. Når vi vet at det er det her regissørene vil ha, så er det bare å gjøre det. Det er jo noe publikum liker å se, jeg synes også det er veldig hyggelig å se kjærestepar på TV, man heier jo på dem.

Hun hinter til at det ligger mye spennende i vente for de populære «Heimebane»-karakterene, som ikke nødvendigvis kommer fram i traileren.

- Det er masse ting som folk ikke vet, og jeg gleder meg masse til de store overraskelsene som kommer. Å se hvordan folk reagerer, og se om de liker det, sier Bones.

- Gode venner

Emma Bones får masse skryt av sin medskuespiller Axel Bøyum. De to har funnet tonen godt etter to år som skuespillerkollegaer og skjermpar.

- Vi er gode venner, og kan snakke om alt. Ofte når du som skuespiller skal spille en scene der du skal ha en god relasjon til vedkommende, og du kanskje ikke kjenner dem så godt, så må du legge alt på bordet, sier Bøyum.

Med det mener han at skuespillerne må forklare hverandre hva de føler, hva de liker, og hva de ikke liker. Alt må ut, sånn at de lærer hverandre bedre å kjenne, forklarer den unge skuespilleren.

- Når det kommer til arbeidet, må du være åpen med medskuespilleren din, og si dine meninger, sånn at dere kan lære hverandre kjenne, sier han, og fortsetter:

- Da er det ikke noe ille å sette i gang med den første scenen, der man skal være veldig gode venner, eller kjærester.

Når de to spiller kjærester på skjermen, har dette vært en stor fordel, sier Bøyum.

- Det har vært helt supert med Emma, at hun har vært veldig åpen og imøtekommende fra første stund. Det har hjulpet oss begge, også at jeg har vært det samme med henne, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer