Heimebane på NRK

Heimebane-Helena ble forsøkt «mildnet»: - Jeg tok det rett og slett personlig

Ane Dahl Torp fikk beskjed om å spille en «mykere» versjon av hovedrollen i NRK-serien Heimebane. Da tente hun på alle pluggene.

FOTBALLDRAMA: "Heimebane" handler om et lag og en kvinnelig trener som forsøker å bevise at de hører hjemme i Eliteserien. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRKs nye dramasatsning «Heimebane» har høstet gode kritikker fra anmelderne. Særlig har serien fått skryt for Ane Dahl Torps hovedrolle som den sterke og tydelige fotballtreneren Helena Mikkelsen.

Men i kulissene endte skuespiller Ane Dahl Torp opp med å slå i bordet, da hun fikk en versjon av manus der Helena var blitt gjort «mykere».

«Jeg var i harnisk. Rollen var faen meg rasert», sa hun til Rushprint som først omtalte saken.

- Da jeg leste den første versjonen av manuset tenkte jeg at noen kom til å ville klippe av henne vingene, fordi hun rett og slett er for tydelig for dem. De kommer til å bli redde for at folk ikke skal like henne. De tror ikke at folk kan orke en kvinne i hovedrollen hvis hun ikke er gjennomgående likandes og sympatisk. Det har jeg opplevd mange ganger før, sier Ane Dahl Torp til Dagbladet. ​

- Ba ikke om å bli likt

Det hun likte så godt med karakteren var at hun var en så mangefasettert kvinne.

- Dette var en dame som hadde tydelige ambisjoner, også på egne vegne. Og som hadde barn, men som ikke vendte ansiktet bort fra arbeidet idet barnet kom inn i rommet. Hun ba ikke om unnskyldning for meningene sine, og ba ikke om å bli likt gjennom måten hun oppførte seg. Men hun gjorde det hun opplevde som hensiktsmessig, sier Dahl Torp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer