Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gullruten 2018:

«Heimebane» kan bli årets store Gullruten-vinner

Her er de nominerte til TV-prisene.

FOTBALLDRAMA: "Heimebane" handler om et lag og en kvinnelig trener som forsøker å bevise at de hører hjemme i Eliteserien. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag ble årets nominerte til Gullruten presentert i Østbanehallen i Oslo. Prisutdelingen har som hensikt å oppsumere fjoråret innen norsk tv-produksjon.

Blant de som er nominert i flest katogorier er NRK-serien «Heimebane». Den konkurrerer blant annet om å vinne i kategorien beste dramaserie. I denne kategorien konkurrerer de mot «Aber Bergen», «Skam» og «En natt».

«Heimebane» kan også stikke av med prisene beste mannlige skuespiller og beste kvinnelige skuespiller, representert ved Axel Bøyum og Ane Dahl Torp.

PROGRAMLEDER: Sigrid Bonde Tusvik ropte opp de nominerte til Gullruten i Østbanehallen torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PROGRAMLEDER: Sigrid Bonde Tusvik ropte opp de nominerte til Gullruten i Østbanehallen torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det samme kan skje «En natt», der Anders Baasmo Christansen og Myanna Buring er nominert i de samme kategoriene. «Heimebane» og «En Natt» blir dermed som konkurrenter å regne under Gullruten.

Foruten Bøyum og Baasmo Christiansen, finner vi Tobias Santelmann og Odd Magnus Williamsson i kategorien beste mannlige skuespiller.

Dahl Torp og Buring konkurrer mot Ellen Dorrit Petersen og Gørild Mauseth om å ta hjem prisen for beste kvinnelige skuespiller.

BLIND DATE: I dramaserien «En natt» spiller Anders Baasmo Christiansen og MyAnna Buring et par som er på blind date på Grünerløkka. Video: NRK Vis mer

I kategorien «beste underholdningsprogram» finner vi «En kveld hos Kloppen», «Stjernekamp», «Huskestue» og «Truls ala Hellstrøm».

Sistnevnte program er også nominert i kategorien «Årets nyskapning». Der konkurrerer Truls Svendsen og Eivind Hellstrøm mot «Stories from Norway», «Da vi styrte landet» og «Line fikser kroppen».

Harald Eia, Øyvind Mund, Bård Tufte Johansen og Kristian Ødegård kan alle bli «beste mannlige programleder».

Janne Amble, Helene Sandvik, Emma Clare Gabrielsen og Line Elvsåshagen kan vinne i kategorien «beste kvinnelige programleder».

Prisen deles ut i Bergen lørdag 5. mai.

....

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!