Heimesigur

Det er to sider ved Sigur Rós. Vi dro til Island og fikk møte begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- VENT LITT, SÅ SKAL JEG vise deg noe vi kaller «Russian Sauna».

Kjartan Sveinsson, den hengslete keyboardisten til Sigur Rss, og trommis Orri Pall Dyrason løper og henter ei diger bøtte.

Sammen med resten av bandet - den enda mer hengslete vokalisten Jon Thor «Jonsi» Birgisson og bassist Georg Holm - har Kjartan og Orri invitert FREDAG på badstu og kanopadling og lek og moro ved Laugarvatni, en drøy times biltur unna Reykjavík.

Sammen med to representanter for det engelske plateselskapet Fat Cat og et par japanere, sitter vi og frykter det verste. «Russian Sauna» høres ut som en torturmetode fra Stalintida.

Gutta fniser og ler der inne i den helvetes varmen i den naturlige dampbadstua. Roll over, Finland. Det bobler i den varme kilden under oss. Svetteperlene på huden bobler også. Det er nesten umulig å puste. Den heite dampen svir av øyelokkene. Svovellukta river neseborene i stykker. Litt tortur er akkurat det vi trenger.

TIDLIGERE PÅ DAGEN var det ikke mye lek og moro og fnis og latter. Og det var betydelig kaldere. Vi skulle møte Sigur Rós i en leilighet midt i Reykjavík.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer