Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Kollektivt selvmord», Nordland Teater:

Heisatur i overfladisk landskap

«Kollektivt selvmord» er et forsøk på å lage teater med hjerte. Det blir litt for halvhjertet.

PÅ REISE: John Sigurd Kristensen og Stein Grønli i «Kollektivt selvmord» på Nordland Teater. Foto: Lars Solbakken, Nordland Teater
PÅ REISE: John Sigurd Kristensen og Stein Grønli i «Kollektivt selvmord» på Nordland Teater. Foto: Lars Solbakken, Nordland TeaterVis mer

TEATER: Så lenge der er sprit, er der liv. Sprit er der.

De samlede selvmordskandidatene i «Kollektivt selvmord» drikker seg gjennom forestillingen. De har fortalt publikum at de ikke lenger ønsker å leve, og nå forteller de stadig hvor trivelig de har det sammen - mens de tømmer i seg den ene flaska etter den andre.

Fra A til B

Teaterforestillingen går raskt gjennom romanens handling. Direktør Rellonen (John Sigurd Kristensen) og oberst Kemppainen (Stein Grønli) møtes tilfeldigvis når de begge to prøver å begå selvmord i en og samme låve en midtsommernatt. Det får dem til å bestemme seg for å samle flere selvmordskandidater.

Etter et seminar - der lyset i salen slås på og teaterpublikum blir gjort til meddeltakere - legger gruppa av potensielle selvmordere ut på sin reise med buss. Sammen gir de seg selv stadig nye utsettelser: De drar fra Helsinki ad omveier til Nordkapp, fra Nordkapp til Sveits, fra Sveits til Portugal.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.