Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heisatur til helvete - på iPhone

Har Nick Caves sett bokas framtid?

||| (Dagbladet.no): Rocker og forfatter Nick Cave har fått blandende kritikker for sin nye roman, «Bunny Munros død». Dagbladets anmelder likte boka, og kalte den «en hysterisk underholdende heisatur til helvete»

Men multikunstneren Cave er ikke fornøyd med å selge boka mellom to permer. Den selges selvsagt også som lydbok på cd og som iTunes-nedlasting, med egenkomponert stemningsmusikk.

Mer interessant og nyskapende er det at Caves roman også er tilgjengelig for 139 kroner som en forseggjort app til iPhone og iPod Touch.

Appen inneholder både fulltekstversjon og lydbokversjon, samt video av Cave som leser en rekke av kapitlene.

Den lar deg også hoppe sømløst mellom de to versjonene, slik at du for eksempel kan la Nick Cave selv overta med høytlesing om du går lei av å lese på den lille iPhone-skjermen.

Eller du kan lese tekst mens Cave leser høyt, om det er din greie. Hopper du mellom versjonene kommer du inn nøyaktig der du forlot den andre versjonen, slik at den litterære kontinuiteten ikke går tapt.

Se Cave snakker mer om boka og tankene bak iPhone-versjonen her, hos Wired.

Bunny Munro-appen kan også testes ut i gratis prøveversjon, som du finner her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media