Heisatur til Kenya

En lang, snirklet og skravlete Afrikansk reise, som er vel verd turen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Gleden og tryggheten – muren mot alle som vil utslette det som er vårt, skal jeg gi videre til dem som kommer etter meg. Slik at de som jeg glemmer smerten, men aldri glemmer hvem de er.»

Sitatet er lagt i munnen på den mystiske kenyanske legen Minnie. Hun har gjort det til en livsoppgave å bedrive omskjæring. Seyfarth moraliserer på ingen måte over Minnies legegjerning. Tvert om. «Misjonærene» er en dramatisk og til dels komisk opprørsroman. Blant annet mot politisk korrekt vestlig moralisme.

Kidnapping

Det gjelder å få leseren på kroken med en gang, rådet Anne B. Ragde vordende bestselgerforfattere i et NRK-intervju. Det rådet følger ikke Seyfarth i «Misjonærene». Først etter tretti sider gir denne boka en slags mening. Da sitter vi på en buss med en gruppe økoturister på kulturreise i Kenya.

Der sitter også unge forvirrede Jack Hansen. Han har rømt fra en nabo som leker at hun er mor, og en kjæreste han ikke vil binde seg til. I Kenya finne han en livsoppgave. Han får høre om den bestialske skikken med omskjæring. Han forstår at her må noe gjøres. Og han kidnapper den lille guiden Mbambi, for å redde henne fra omskjæring. Deres underlige reise går via en misjonsstasjon til et hotellrom i Nairobi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer