- Heite damer er ofte dumme, og bør ikke få stemme

Fox News-profil mener unge jenter må holde seg til Tinder.

DE DEILIGE ER DUMME: Kimberly Guilfoyle er eks undertøysmodell og profil på TV-kanalen Fox News. Hun mener pene damer ikke bør få stemme ved valg. Foto: Evan Agostini InvisionAP
DE DEILIGE ER DUMME: Kimberly Guilfoyle er eks undertøysmodell og profil på TV-kanalen Fox News. Hun mener pene damer ikke bør få stemme ved valg. Foto: Evan Agostini InvisionAPVis mer

(Dagbladet): Unge og pene kvinner bør ikke få stemme ved valg, sier Fox News-profil Kimberly Guilfoyle (45).

Årsak? De er for heite!

Under en debatt i Fox-programmet «The Five» tok nemlig Guilfoyle, som også er tidligere undertøysmodell, til orde for at flotte unge kvinner som oftest er dumme og selvoptatte.

Pen? Hold deg på Tinder! Guilfoyles logikk er at det er umulig for pene damer å bry seg særlig om annet enn seg selv. De henger rett og slett ikke med på verden utenfor sminkespeilet, skal vi tro Guilfoyle.

Derfor bør de også slippe, for deres egen og for vår skyld. Og Guilfoyle, som selv er utdannet jurist må vite, stanset ikke heller der: Også jurytjeneste bør unge kvinner få slippe.

- De skjønner det bare ikke, sier hun.

Om dette virker noe planløst av TV-personligheten, fortvil ikke! Hun har nemlig forslag til hva kvinner heller bør bruke tiden til på:

- De er unge og deilige og løper rundt uten en eneste bekymring i verden. La oss bare unnskylde dem, og la dem vende tilbake til Tinder og Match.com.

Bakgrunnen for debatten var statistikk som viste at eldre amerikanske kvinner hadde en tendens til å stemme på det republikanske partiet. Guilfoyle mente at det skyldes en livsvisdom som unge, digge og bekymringsløse damer ikke kan skilte med.

Altså må rynkene og kiloene på plass før du kan stoles på politisk, skal vi tro Guilfoyle.

Gift med borgermester Kimberly Guilfoyle ble først kjent som kona til tidligere borgermester i San Francisco, demokraten Gavin Newsom.

Han er i dag viseguvernør i California, og vi kan bare spekulere i hvordan diskusjonene utløp rundt middagsbordet i familien Newsom-Guilfoyle.

De to skilte i alle fall lag i 2006.

Hun giftet seg så på nytt, men skilte lag igjen.

I dag er hun fast gjest og programleder i flere program på den konservative nyhetskanalen Fox News.