Hej då, Norge!

Vi ble kvitt svenskene i 1905, men nå tar Sveriges Radio (SR) en liten hevn for unionsoppløsningen. Fra nyttår legger de ned norgeskontoret i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det er med tungt hjerte vi er kommet fram til denne beslutningen. Som utenrikssjef er jeg hele tiden nødt til å vurdere om vi bruker våre ressurser riktig. Det har tidligere vært planer om å legge ned kontoret i Oslo, men det er blir reddet. Denne gangen mener vi, ut fra en helhetsvurdering, at det ikke er en hensiktsmessig prioritering av ressursene, sier sjefen for utenriksavdelingen i Eko-redaksjonen, Willy Silberstein, til Dagbladet.

Til Bagdad

-  Norge er altså ikke interessant nok for dere mer?

-  Jovisst, men dette er en omprioritering av våre ressurser. Vi har stokket om ved flere av våre utenrikskontorer. Wien blir nedlagt og det blir opprettet et nytt kontor i Warszawa. Dette har blant annet med utvidelsen av EU østover i Europa å gjøre. Samtidig ønsker vi å satse mer på nyheter fra Midtøsten. Vi vil derfor opprette et kontor i Iraks hovedstad Bagdad, og i den kabalen kom vi fram til at det nyhetsmessig for øyeblikk er litt hetere der enn i Oslo, sier Willy Silberstein.

1905-2005

I 2005 er det 100 år siden unionsoppløsningen mellom nabolandene Norge og Sverige, og dette skal feires. Samtidig handler nordmenn som gale i Strömstad. Hva er takken? Sveriges Radio smeller av en radiobølgeaktiv kanonkule allerede nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer