Heksedomstolen har innført likestilling og tar opp menn

Feminisme og dyrevern i ny, spennende fantasyserie.

POPULÆR: Danske Lene Kaaberbøl er kjent for et stort antall populære barne- og ungdomsbøker med magisk innhold. De siste årene har hun også begynt å skrive krimromaner for voksne. Foto: SAMLAGET
POPULÆR: Danske Lene Kaaberbøl er kjent for et stort antall populære barne- og ungdomsbøker med magisk innhold. De siste årene har hun også begynt å skrive krimromaner for voksne. Foto: SAMLAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Med Skammar-serien og Katriona-serien har danske Lene Kaaberbøl for lengst skrevet seg inn i den yngste fantasyfansens hjerter.

Og med sin nye serie «Villheks» befester hun sin posisjon som proff fantasysnekker.

Kjent mønster 12 år gamle Clara Ask er seriens hovedperson, og første bok følger på sett og vis et kjent mønster for fantastisk barne- og ungdomslitteratur: Ei tilsynelatende normal jente oppdager at hun har spesielle evner, som bringer henne inn i et magisk samfunn hun ikke ante at fantes. Her må hun overvinne farer, kjempe mot urettferdighet og lære å stole på seg selv — og på andre.

Fortellingen er satt til nåtid. Clara har arvet evnene sine fra tanten Isa, som hun begynner å gå på hekseskole hos. Men det antydes tidlig at Clara er noe mer enn en «vanlig» heks, og bokas store skurk - den onde Kimæra - viser spesiell interesse for henne. Slik har hun mer enn ett likhetstrekk med barnefantasyhelt nummer én, Harry Potter.

Feminisme og dyrevern Men mye tyder på at Kaaberbøl vil noe mer enn å lage nok en magisk spenningshistorie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer