Heksejakten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Märtha og englene: Den siste uken har vi alle lest om Märtha Louise og hennes engleskole presentert på førstesidene i alle landets hovedaviser. Alle slags autoriteter har uttalt seg: biskoper, prester, professorer og stortingsrepresentanter kritiserer prinsessens engasjement med høylytt indignasjon, alle påstår de å være representant for den virkelige «sannheten». I tillegg har redaktører og spaltister kappet om å overgå hverandre med sarkasmer og latterliggjøring, det blir til og med påstått at prinsessen driver med vrøvl og svindel.

Hva er det så prinsessen har gjort, det må være noe skrekkelig galt siden det har forårsaket slike reaksjoner? Er det invitasjonen på hjemmesiden Astarte som provoserer? «Skap mirakler i ditt eget liv med englene og din egen kraft.» «Vi i Astarte Education gir deg verktøy slik at du kan få tak i dine egne sannheter ved å speile deg selv i andre gjennom readinger, healing, krystaller og berøring.»

Umiddelbart virker dette som en invitasjon til et selvutviklingskurs. Riktignok er verktøyet til læring engler, readinger, healing, krystaller og berøring. Men mye av dette har jo menneskene holdt på med siden tidenes morgen! Dette gjelder så vel urbefolkninger som eldre og nyere religioner, samt dagens alternativbevegelse. Formålet har blant annet vært å fremme bedre fysisk og psykisk helse, samt utforske sin åndelighet. Men, protesteres det gjerne, dette er bare gammel overtro, i dag har vi vitenskapen! For at noe skal godtas som sannhet må det gitte resultat i en undersøkelse kunne reproduseres igjen og igjen. Hvem kan reprodusere engler igjen og igjen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer