Hekta på «Twin Peaks»

Norske regissører benker seg når David Lynchs kultserie nå er tilbake på tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Den første episoden av «Twin Peaks» gjorde et utrolig sterkt inntrykk på meg. Jeg var 18 år og husker godt at moren min hadde tatt den opp til meg. Jeg satte den på da jeg kom hjem og ble hekta med en gang, forteller Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Regissøren av «Den siste revejakta» er en av mange entusiaster som neppe lar seg rikke ut av godstolen fredagskveldene framover. De neste 30 ukene vises David Lynchs legendariske serie på TV2. Imtiaz Rolfsen, som har bodd i USA i mange år, er fascinert av hvordan den blander det skumle og det samfunnssatiriske.

- Den handler om småbymentalitet, dobbeltmoral og grådighet. Men midt oppi dette finnes også gode, varme mennesker. Samtidig er serien veldig sexy og erotisk. Lynch har rett og slett laget en helt utrolig kul såpekrim.

Dannet skole

I Norge ble «Twin Peaks» første gang sendt som detektime på begynnelsen av 90-tallet. Serien starter med at den lokale skjønnheten Laura Palmer blir funnet drept. Den kaffeelskende og vannkjemmede FBI-agenten Dale Cooper (Kyle MacLachlan) blir sendt for å etterforske. Den tilsynelatende svale krimfortellingen tar imidlertid snart form av et surrealistisk, overnaturlig melodrama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer