Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heldigitalt sjansespill

Når Sony i morgen lanserer PSP Go, spiller de med usikre kort.

||| I morgen lanserer Sony den nyeste versjonen av deres håndholdte PlayStation Portable, PSP Go. Maskinen skiller seg utseendemessig fra modellen som har vært på markedet ved noen år ved å være mindre, utbrettbar og noe lettere.

Men den største forandringen finner du på innsiden. Ikke i form av oppgradert ytelse, grafikk eller liknende, men i den totale mangelen på støtte for fysisk lagringsformat.

PSP Go går nemlig helt vekk fra den tidligere PSP-diskstandarden UMD, og belager seg i stedet helt og holdent på digital distribusjon. Maskinen har 16 GB minne innebygd, noe du kan utvide med et minnekort — og alle spillene må kjøpes og lastes ned over nettet.

For deg som forbruker betyr dette at du ikke får brukt dine gamle PSP-spill på den nye maskinen, noe Sony ennå ikke har lansert noe løsning for.

På den annen side slipper du å ha mange disker liggende rundt — spillene er uløselig knyttet til din onlineprofil, noe vi etter hvert er blitt vant til med tjenester som Steam på pc og med onlinebutikkene til de større spillkonsollene — din PSP-konto er for øvrig den samme som du har på PS3 dersom du eier begge maskinene.

Spillene kan du kjøpe fra PlayStation Network enten direkte via spillmaskinen, eller ved å laste ned på PS3 for så å overføre spillet med en USB-kabel. Det du har av kabler eller tilleggsutstyr til gamle-PSPen passer for øvrig ikke her, dessverre.

For bransjen har forståelig nok PSP Go vist seg å være en varm potet, som stadig flere forhandlere nekter å ta i. Tradisjonelt har spillbutikker aldri tjent penger på å selge spill maskiner, men henter i stedet igjen fortjenesten i spillsalget. Med en heldigital plattform som dette er det imidlertid ikke lenger noe å hente for butikkene.

Sony skal ha ære for å tørre å bevege seg et hakk inn i fremtiden med PSP Go. Det er ingen tvil om at digital distribusjon er kommet for å bli, og spørsmålet nå er om dette vil bli et vellykket eksperiment eller ei.

Kanskje er det også en smakebit på hva vi kan forvente av neste generasjons stuekonsoller?

PSP Go kommer i salg i morgen, og vil koste rundt 2500 kroner — noe mer enn dagens modell, som fortsatt vil være i salg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling