Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hele bandet omkom - svensk politi tror sjåføren handlet bevisst

Bilen sneik seg forbi kø før den falt ned fra broa.

(Dagbladet): I februar omkom hele det britiske indiebandet Viola Beach, da de og deres manager falt utfor ei hevebru og havnet i vannet.

Vitner fortalte da at de sto i kø ved hevebrua over Södertälje kanal da en bil kom kjørende forbi køen. Bilen skal ha trengt seg forbi i høy fart, før bilen kjørte utfor brua.

Nå sier svensk politi at sjåføren trolig handlet bevisst.

Tror det var bevisst Det var klokka 02:00 natt til 13. februar at ulykka inntraff. Bilen kjørte ifølge Aftonbladet i en fart på 90 kilometer i timen i venstrefila på E4. Den leder mot motorveibrua i Söder­tälje.

De var på vei mot flyplassen Arlanda

Nissan-bilen bandet og manageren satt i var ny og hadde bare gått 200 kilometer. Politiet tror nå at sjåføren gjorde det med vilje.

- Det ser ut som føreren handlet bevisst, forteller etterforskningsleder, Lars Berglund, til  svenske Aftonbladet.

- Vi kan ikke finne noen annen forklaring, sier Berglund.

Ingen tekniske feil Berglund sier også til avisa at det ikke var noen tekniske feil på bilen. Den skal ha truffet kanten på hevebrua da den allerede var halvannen meter i været.

Han mener de fleste i ulykken omkom allerede ved krasjet.

- Så vidt jeg kan se døde de fleste allerede ved brua. Det kan hende at noen av dem i baksetet ikke fikk et slag i skallen der, men det var 30 meter med fritt fall, forklarer Berglund.

Ungt band Bandet hadde spilt konsert i Norrköping, 160 kilometer sør for Stockholm. I følge Expressen hadde de billetter til et fly til London og var trolig på vei til Arlanda flyplass ved Stockholm da ulykken skjedde.

TRAGISK ULUKKE: De fire medlemmene av Viola Beach og deres manager falt i døden i februar. De falt av ei hevebru. Foto: SÄNNÅS PER-OLOF  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
TRAGISK ULUKKE: De fire medlemmene av Viola Beach og deres manager falt i døden i februar. De falt av ei hevebru. Foto: SÄNNÅS PER-OLOF / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer

Bandet besto av Kris Leonard på sang og gitar, River Reeves på gitar, Tomas Lowe på bass og Jack Dakin på trommer. De var i aldrene 19 til 29 år.

- Vi kan bekrefte at fem britiske statsborgere omkom i en bilulykke i Sverige 13 februar. Vi er i kontakt med lokale myndigheter og støtter familiene i den vanskelige tiden, sa en talsperson for det britiske utenriksdepartementet til Expressen

Flere fans la igjen meldinger på sosiale medier om dødsfallet

Gemma Hepworth, en tidligere kjæreste av manager Craig Terry, la ut en melding på Instagram der hun ber alle på Etihad stadion i Manchester klappe fem minutter inn i dagens kamp mellom Tottenham og Manchester City til minne om de omkomne.

Hun mente kjæresten var en svoren tilhenger av Manchester City.

- Jeg blir kvalm av å skrive dette. Mange vakre minner. Jeg tenker på deg og din familie og familiene til de i bandet, skriver hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram