- Hele den politiske ledelsen dummer seg ut.

Munch-debatten er fortsatt fullstendig låst.

I gårsdagens Dagbladet sa kulturminister Hadia Tajik at staten vil bidra økonomisk til byggingen av et nytt Munch-museum. Men Tajik stiller som krav kommunepolitikerne i Oslo klarer å skaffe flertall for et av alternativene til nytt museum.

- Politikerne dummer seg ut I praksis vil det si at et eller flere partier må bite i det sure eplet og endre mening om hvor et nytt Munch-museum skal bygges.

Dagbladet snakket i går med politikerne i Oslo som sitter på nøkkelen til en løsning i den betente saken. Men til tross for at alle partier er glade for at staten nå er villig til å åpne pengesekken, viser Oslo-politikerne liten vilje til å endre mening i lokaliseringsdebatten.

Av partiene Dagbladet var i kontakt med i går er det kun Miljøpartiet de grønne, ved bystyremedlem Harald A. Nissen, som åpner for alle tre alternativene - Tøyen, Nasjonalgalleriet og Lambda.  

- Jeg føler at hele den politiske ledelsen dummer seg ut, og jeg vil bidra til å få en slutt på det, sier Nissen.

Står på sitt Venstre og Høyre, som sitter på den avgjørende makta i byrådet, står fast ved at Lambda er det soleklart beste alternativet, og vraker de to andre alternativene - Tøyen og Nasjonalgalleriet - i sin innstilling til bystyret.

Arbeiderpartiet, SV og Rødt vil på sin side ha Tøyen, og ber byrådspartiene endre standpunkt og glemme Lambda i Bjørvika, som tross alt er nedstemt i bystyret.

Byrådsleder Stian Berger Røsland vil ikke svare på hvem han mener bør endre mening og på den måte skape flertall, men understreker at han virkelig håper noen gjør det. Samtidig er han tydelig på at Høyre mener at alt annet enn Lambda vil bli svært kostnads- og tidkrevende.

- La staten betale Frp's Carl I. Hagen, som låste lokaliseringsdebatten da Frp ikke lenger ville være med på Lambda-planene før valget i 2011, sier til Dagbladet at han helst ser at staten tar hele regninga for et nytt museum, og vil la en stiftelse avgjøre museets skjebne, så lenge det ikke blir Lambda.