Hele gjengen på høye hæler

Til høsten debuterer Sven Nordin og Nils Vogt som damer i musikalen «Sugar» på Chateau Neuf. Men det vet ikke Mia Gundersen - ennå.

15. september går Mia Gundersen i Marilyn Monroes fotspor som «Sugar» i den norske musikalversjonen av «Some like it hot» fra 1959.

- Bare ikke sammenlign meg med Marilyn! Det er ikke mulig å gjøre en slik rolle som henne, jeg må gjøre den på min måte. Men det er en utrolig morsom rolle, og det er en ære å få lov og gjøre den. Marilyn Monroe var et utrolig fascinerende menneske, sier Mia Gundersen.

Gutta i høye hæler

«Sugar» er historien om den blonde jazzsangerinnen Sugar, som plutselig en dag får to nye medlemmer i bandet. Joe og Jerry er på flukt fra en gjeng gangstere, og for å komme seg unna kler de seg ut som damer.

- Det aner jo ikke Sugar. Og det blir ganske morsomt når jeg, iført babydoll klatrer opp i senga til Sven og Nils for å drikke whisky på sengekanten. Så blir Sven forelsket i meg da, ler Mia.

Som gleder seg vilt til å få synge igjen.

Både Sven Nordin og Nils Vogt debuterer med mascara, høye hæler og kjole.

- Det er utrolig mye som skal av og på når man er dame, ler Sven Nordin.

- Heretter må jeg antakelig gå med høye hæler hjemme. En ting er å gå med det, men vi skal jo til og med danse med hæler, stønner Nils Vogt.

- Det morsomme med denne historien er at det ikke handler om dragshow, vi kler oss ut for ikke å miste livet. Det er faktisk et teatralt poeng med kvinneklærne, slår Sven Nordin fast.

Begge innrømmer glatt at de har mye å lære om kvinner.

- Å få tak i det feminine, både i bevegelser og stemme, er kanskje det vanskeligste, mener Sven Nordin.

Stjernespekket

«Some like it hot» har tidligere vært satt opp som musikal både i Sverige og Danmark, men det er første gang den gjøres her hjemme.

- Jeg så forestillingen i Danmark for 15-16 år siden, og synes den var kjempemorsom. Allerede da tok jeg med ideen hjem, uten at noen tente på den. I et slikt stykke er castingen ekstremt viktig, og jeg er meget fornøyd med at vi har fått Mia, Sven og Nils i hovedrollene, sier instruktør Runar Borge.

Og det er litt av et stjernelag som står på Chateau Neuf i høst: Sverre Anker Ousdal spiller playboymillionæren som forelsker seg i Nils Vogt, Finn Schau er turnéleder og Elsa Lystad dirigent for et jenteband blant andre bestående av saksofonisten Helen Eriksen.

- Som dirigent er jeg spesielt glad for at jentene i bandet er virkelige musikere, sier Elsa Lystad.