Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Recap: «Farmen» sesong 14, episode 1

Hele livet hennes har bygget opp til dette øyeblikket: «BREEEEEEEEV!»

Herregud, jeg elsker reality-tv.

Nå koser vi oss. Foto: TV 2
Nå koser vi oss. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBS: SPOILERE FOR EPISODE 1 AV FARMEN, MEN DET ER EGENTLIG IKKE NOE STRESS, SERIØST, DET MEST DRAMATISKE SOM SKJER ER AT GAUTE GRØTTA ROR OVER ET VANN.

Milde makrell, «Farmen» er tilbake! Og denne gangen er vi ikke på Sørlandet, så å bruke kraftuttrykk som «milde makrell» blir helt malplassert her, beklager det.

Nei, i år befinner vi oss dypt i en mystisk skog badet i en eim av mystikk, trolldom og magi. Nærmere bestemt Finnskogen.

Deltakerne sendes bakover i tid med et gammelt damplokomotiv, helt til 1918, som er året det skal lekes bondegård i. De må leve akkurat som man gjorde på den tiden, bare ikke helt, for i 1918 fantes verken sponsede sportsklær med mikrofiber, krangling om hvem som skal få holde melkespann i holde-melkespann-konkurransen, eller Gaute Grøtta Grav.

Så får vi møte deltakerne, der de nå fraktes i siste etappe med hest og kjerre inn i den dunkle skogen.

Andrea Badendyck er blogger, og har sannsynligvis meldt seg på «Farmen» for å bruke det som et springbrett opp til den ultimate anerkjennelse for en blogger: deltakelse på «Farmen Kjendis».

«Denne kanalen er shedelig, det er bare programmer om trær, jo.» Foto: TV2
«Denne kanalen er shedelig, det er bare programmer om trær, jo.» Foto: TV2 Vis mer

Andrea er utrolig glad i dyr.

Jeg og!

«Jeg elsker dyr mer enn alt i verden!» sier hun.

Jeg og!

«Og derfor spiser jeg heller ikke kjøtt!»

Jeg... åja, du mente sånn glad i dyr, ja.

«Slakt, det kommer til å være grusomt for meg. Bare av å snakke om det blir jeg lei meg, liom,» sier Andrea, uten at hun ser så altfor lei seg ut, og så, i det som muligens er et forsøk fra klippernes side på å komprimeremestmuliginformasjonpåminstmuligplass hopper hun rett over til å snakke om gutter, for «hva hvis det er en gutt som er skikkelig søt med dyrene?» spør hun seg selv retorisk. «Da kommer sikkert jeg til å smelte hjertet mitt.»

Ikke gjør det, Andrea! Du trenger det for å leve!

Og ikke før har hun snakket om søte gutter før vi klipper over til Nikolai, og vi skjønner at om det ikke kommer til å oppstå søt musikk mellom disse to på ekte, så vil produksjonen i hvert fall gjøre alt de kan for å få oss til å tro det.

Nikolai omtaler seg selv som «en handy og allsidig fyr som kan mye, hvis jeg må sjarmere noen eldre damer så gjør jeg gjerne det, og det er ikke fordi at jeg er spekulativ, det er fordi jeg synes det er hyggelig, hvis man ser bra ut så er det mye enklere å komme seg opp og fram,» og ærlig talt, klippere, gi i det minste gutten tid til å puste mellom de kognitive malaproposene sine, da. dårlig tid har vi vel ikke?

IKKE SPEKULATIV: Nikolai. Foto: TV2
IKKE SPEKULATIV: Nikolai. Foto: TV2 Vis mer

«Alt i livet er en konkurranse,» sier Irene (og deler sånn sett livsfilosofi med programmets klippere). «Jeg konkurrerer hele tiden med folk som ikke vet at de konkurrerer med meg. Veldig ofte så vinner jeg.»

Hm, det får meg til å tenke på det gamle, buddhistiske visdomsordet «hvis en realitydeltaker legger opp så saftig til smash som dette, er det da under en recappers verdighet å lage en vits på det?»

Svaret på visdomsordet er selvsagt nei, ingenting er under min verdighet. Her er vitsen: «Du vinner bare «veldig ofte»? Mot folk som ikke vet at de er med i en konkurranse, engang? Det betyr at du enten er veldig, veldig ærlig, eller veldig, veldig ræva.» Sånn, tusen takk for meg. Foto: TV2
Svaret på visdomsordet er selvsagt nei, ingenting er under min verdighet. Her er vitsen: «Du vinner bare «veldig ofte»? Mot folk som ikke vet at de er med i en konkurranse, engang? Det betyr at du enten er veldig, veldig ærlig, eller veldig, veldig ræva.» Sånn, tusen takk for meg. Foto: TV2 Vis mer

Uansett. Irene har også bra temperament, faktisk. «Bare gled dokk til æ får eggløsning, liksom.» Takk for heads up, vi venter i spenning, Irene.

Neste mann ut er Kim Stefan, yrkesfisker og glad i å kle seg ut som hele rollegalleriet i «Game of Thrones» til sammen. Han omtaler seg selv som halvt viking og halvt sigøyner, og er åpenbart helt selvhøytidelig, for nå snikskryter han av at han ikke har noe erfaring med gårdsdrift, den eneste erfaringen han har med dyr er ville løver i Afrika. For øvrig en saksopplysning han tydeligvis føler ikke trenger noe oppfølgingsinfo, så han lar den henge.

Kim Stefan har evnen til å «heale jorda i seg sjøl» (nå skulle Michael Jackson vært her. RIP.), og dessuten andre mennesker. Og dyr. «Bare med mitt nærvær.» Ja, i det hele tatt.

IKKE HEALET: Fuglen som eide de fjærene du har i håret. Foto: TV2
IKKE HEALET: Fuglen som eide de fjærene du har i håret. Foto: TV2 Vis mer

Så får vi møte en klassisk ledertype. Jørgen Ringstad. Han er ingeniør, og har en gang restaurert en gård. Han er også opptatt av å være rak i ryggen, og har i det hele tatt en Bjørn Floberg-greie gående, som fort kan bli skummelt når høstmørket røyner på.

«Jeg bare sitter her, jeg. Ikke tenk på meg. Det er ikke sånn at jeg planlegger å drepe dere når dere sover eller noe.» Foto: TV2
«Jeg bare sitter her, jeg. Ikke tenk på meg. Det er ikke sånn at jeg planlegger å drepe dere når dere sover eller noe.» Foto: TV2 Vis mer

Dineke Polderman er så lite glad i å lage mat at hun «maler heller hus og snikrer en terrasse framfor å koga it egg.» Høres ut som en perfekt deal for ektemannen hennes, som sikkert lever i konstant frykt for at hun skal oppdage hvor sykt mye enklere det er å koke egg enn å snekre terrasser, og dermed velte den asymmetriske husarbeidsfordelingen han har nytt godt av i mange år nå.

Dineke «liger veldig godt å bada nagen», og det er litt uklart om hun mener det som generell bakgrunnsinfo eller en trussel.

Vidar driver med mat, jakt og fisking. Han har fløyet rundt på gardsbruk siden han var liten, men har planer om å holde det hemmelig, for det er skikkelig dritt å bidra til fellesskapet når man først har blitt tvunget med på et realityprogram som handler om samarbeid.

Joda, bomulls-sixpencen blir in igjen snart. Hvert øyeblikk, nå Vidar. Foto: TV2
Joda, bomulls-sixpencen blir in igjen snart. Hvert øyeblikk, nå Vidar. Foto: TV2 Vis mer

Vidar tar gjerne en diskusjon så lenge han vet han har rett. Som jeg vil påstå er den beste grunnen til å ta en diskusjon. Hva er ellers vitsen med å diskutere, om det ikke er for å PWN'e motstanderen sin? Lære seg å lytte til andre mennesker, tilegne seg ny kunnskap, utfordre verdensbildet sitt og få nytt perspektiv på livet, liksom? Pfffst, spar meg a, Jesus Sokrates Mor Teresa Snøflak von Gandhi.

Charlie er lærer fra Kyrksæterøra (Fun fact: home of Norges første prøverørsbarn og nesten mulla Krekar!). Charlie lærte å snekre før han klarte å gå. Litt som meg med andre ord, bare bytt ut «snekre» med «gå» og «gå» med «snekre» og «før han klarte» med «men han har aldri lært seg».

Sølvi er ifølge seg selv, uten å ta for hardt i, verdens mest positive menneske. Hun er en selvutnevnt menneskekjenner, blid og omgjengelig. Og til tider en hissigpropp. Minst én av disse setningene er nødt til å være løgn, så vi ser fram til å se denne gladlaksen få positiviteten sin meislet vekk i ukene som kommer, og bli brutt ned til den verste versjonen av seg selv, takket være programkonseptets iboende tilrettelegging av kynisk konfliktdyrking og tilslørte lefling i menneskesinnets mest nedrige tilbøyeligheter, gjemt bak en syltynn ferniss av koselig gårdsestetikk og ublu nasjonalromantisk autoerotisme.

Gud, jeg elsker reality-tv.

Live er friidrettsutøver fra Molde. Når hun går inn i konkurransebobla blir hun sint og tåler ikke at folk snakker til henne. Det tror hun kan komme godt med. Ja, for er det ett sett med skills som er kjærkomne når man skal leke bondegård, så er det evnen til å klikke i vinkel om noen er så frekke at de sier «hei» til deg.

Kjetil synes ikke det er noe for ham å bo i by, siden det å kunne klippe plenen naken er et must. På vegne av oss som bor i by takker jeg Kjetil for selvinnsikten.

Kjetil mener også at damene har begynt å finne tilbake til ekte mannfolk. (Skal si fra hvis jeg ser noen, K-man.) «Du melder deg ikke på Farmen for å treffe en som bruker fuktighetskrem,» sier han.

Nei, du melder deg vel på for å vinne?.

For alle vet at tørr og sprukken hud er et tegn på virilitet og høyt testosteronnivå. Foto: TV2
For alle vet at tørr og sprukken hud er et tegn på virilitet og høyt testosteronnivå. Foto: TV2 Vis mer

Og ikke før har han sagt det før vi klipper til Paal, en fyr som ikke akkurat hater fuktighetskrem, akkurat. Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd det var gjort med vilje. Han og Kjetil er jo helt forskjellige! Tenk de kommer til å ikke komme overens, a!

Paal er kommunikasjonsrådgiver og har morgenrutiner som er ganske omfattende. Tannpuss. Tanntråd. Tungeskrape. Lett puss med børste. Etterfulgt av elektrisk tannbørste (vi er oppe i tre runder med tannbørste nå). Så går han i dusjen (han dusjer tre ganger om dagen), tørke seg (høres overflødig ut, men ok), smøre på dagkrem, øyekrem (for ekstra glansfulle øyeepler), voks og digg i håret, og til slutt litt voks i brynene. Han vil ikke si han er upopulær blant jentene, akkurat, men ikke tro at han med det mener at han er populær blant jentene, jeg tror heller han prøver å fortelle oss at det er noe han aldri rekker å finne ut, for innen han er ferdig med morgenritualet er det leggetid allerede. Og så er det på med nattkrem, hårnett og Svampebob-pysjen og marsj i seng, og sånn går nu dagan.

«...Og på fritiden liker jeg å gå veldig sakte på stranden og late som jeg er med i en Dressmann-reklame.» Foto: TV2
«...Og på fritiden liker jeg å gå veldig sakte på stranden og late som jeg er med i en Dressmann-reklame.» Foto: TV2 Vis mer

Lene liker å flørte med både gutter og jenter. Hun har med seg kjæresten sin på Farmen, men det er en hemmelighet. Kjæresten heter Tonje og er en kvinne, og det er rimelig sjukt med to kvinner som er kjærester i 2018, så det blir spennende å se hvordan dette skal gå.

«Planen vår er å være to enkeltindivid,» sier Tonje-Lene i kor. Det blir nok lettere sagt enn gjort for dem, siden de er prikk like. Men ved nærmere ettersyn viser det seg at én har skill på høyre side og en annen i midten, så vi får satse på at de klarer å holde styr på hvem som er hvem.

Noen tar visdomsordet «elsk deg selv» hakket mer bokstavelig enn andre. Foto: TV2
Noen tar visdomsordet «elsk deg selv» hakket mer bokstavelig enn andre. Foto: TV2 Vis mer

Tonje-Lene har tenkt å holde forholdet hemmelig, sånn at de kan få en bedre start. Jeg hadde kanskje prioritert å få en bedre avslutning, for eksempel ved å sørge for at folk ikke ble sure på meg fordi jeg etter hvert måtte avsløre at jeg hadde ført dem alle bak lyset, men la oss være ærlige her: jeg har aldri vært med i et reality-program, og hadde sannsynligvis ikke vart til første reklamepause engang, så ikke hør på meg.

Så er deltakerne fremme på gården. Hesten Herr Hest vandrer over gardstunet, og kua Fru Ku gresser. Deltakerne klapper på det støvete eselet Esel, så støvet støver av gårde.

Kim Stefan prøver å snakke med Esel. Jeg vet ikke hva han sier til det, men jeg håper det er noe i retning av at det skal gi totalt beng i hva han sier, for det er i hvert fall det eselet gjør.

Dineke fikk nesten tårer i øynene og klump i halsen over hvor vakkert det var her. Eller så er hun kanskje allergisk mot gård?

«Idyll,» utbryter Sølvi, mens det klippes til et bilde av det nylig henrettede ekteparet Herr og Fru Hare, som dingler fra taket på kjøkkenet.

Awkward. Foto: TV2
Awkward. Foto: TV2 Vis mer

Kim Stefan prøver å få en ku til å slappe av, men den gjør ikke som han sier. Han ber den bli med ham i stedet. Den blir ikke med ham.

Så da røsker dyrekjenneren heller i hornene til en vær. Det ser ut som den digger det skikkelig.

Så bades det, og Paal vil helst ikke bade i brunt vann med masse grums, for han føler ikke man blir særlig rein. Men det har jo tross alt gått minst tre kvarter siden forrige dusj og kjemiske helskrubb, og han kan nærmest kjenne hudens naturlige fettlag legge seg som et naturlig fettlag over hele huden. Æsj. Så han hiver seg uti, men jeg tror det er mest for å kunne rope hele tiden om at det er ekkelt, og at det er en skitten opplevelse. En av hans topp to verste badeopplevelser, kan han fortelle, uten å by på mer forklaring. Enda en saksopplysning som skal få henge og slenge som en nyslaktet hare. Det skal tydeligvis bli en greie, dette.

Så sier Vidar noe, men jeg er litt usikker på hva, for han er fra Follebu. Det er noe med at han har jobbet på hotell, og at han «ikke kommer til å melde meg som leder i det hele tatt». Ikke i det hele tatt, Vidar? Kan du ikke melde deg litt som leder i det minste, da? Plis, for min skyld?

Tonje, derimot, vil gjerne bli leder. Hun er litt nervøs, og «får litt klump i magen på det». Men før Tonje rekker å lete etter døra med hjerte på, finner Andrea et brev og kan rope «BREEEEEEEV» av full hals. Hele livet hennes har bygget opp til dette øyeblikket.

Brevet er fra gårdens finske liksom-eiere, Johannes og Kajsa, så det er bare rett og rimelig at en skuespiller med bred, finsk aksent tar over voiceoveren. Det er noe med at familiegården i Finland ligger i ruiner etter at borgerkrigen har herjet, og nå trenger de deltagernes hjelp til å forpakte gården (denne, ikke den i Finland. Stakkars fattigfolk som har to gårder å passe på.), og stoler helt og fullt på deres evner. Også er det visst noe med de mystiske skogfinnene som bor i nærheten. Jeg vet ikke så mye om dem, men sånn som programmet selger dem inn tror jeg skogfinner er litt som alvene i Ringenes herre.

«You have my yksi kaksi kolme!» Foto: TV2
«You have my yksi kaksi kolme!» Foto: TV2 Vis mer

Herlighet, hvor skjønne er ikke disse dramatiseringene her? Her har altså voksne folk gått hen og lagt ned sjel og arbeid og bedrevet masse research og dramatisert og castet og filmet og lagt an finske aksenter for å pakke bondegårdsleken til andre voksne folk inn i en realistisk historisk kontekst. <3 Jeg elsker reality-tv.

«Akt dere for poken, med sitt fristende vesen,» fortsetter Kajsa. Men den er jo så fristende!

«Katta sier at jeg aldri må fortelle ferdig den historien om løvene i Afrika, så da må det nesten bli sånn. Sorry-borry, katta bestemmer, folkens.» Foto: TV2
«Katta sier at jeg aldri må fortelle ferdig den historien om løvene i Afrika, så da må det nesten bli sånn. Sorry-borry, katta bestemmer, folkens.» Foto: TV2 Vis mer

Uansett, de stemmer over ledervervet, og Tonje vinner, med Niko på en knepen andreplass. Tonje forteller at hun har master i ledelse, så forventningene hos undertegnede står ikke akkurat ikke i taket, akkurat!

Så skåter selveste Gaute Grøtta Grav over vannet, slår en knute, og spankulerer inn på gardstunet som om han eier stedet. Han sier totalt 88 ord. Så spankulerer han ut igjen som om han har universets minst krevende jobb.

Klipp fra TV2s nye helgesatsning «Hver gang vi skåtes». Foto: TV2
Klipp fra TV2s nye helgesatsning «Hver gang vi skåtes». Foto: TV2 Vis mer

Tonje velger med seg Kjetil og Jørgen i lederteamet sitt.

Selv om de bare har vært på «Farmen» i ti minutter har Jørgen allerede flekket av seg til baris. Det er tross alt hans privilegium som mann 60 pluss. Foto: TV2
Selv om de bare har vært på «Farmen» i ti minutter har Jørgen allerede flekket av seg til baris. Det er tross alt hans privilegium som mann 60 pluss. Foto: TV2 Vis mer

Så spiser de blomkål, potet og tomater, og Tonje holder en tale. Hun takker for maten, «det var nydelig godt», sier hun, en nydelig god vending jeg skal begynne å bruke fra nå av noe så innmari.

Tonje lanserer «takknemlighetsleiken», der alle må si noe de er takknemlige for i dag. DER, JA! BRUK DEN MASTEREN I LEDELSE FOR DET DEN ER VERDT, GURL!

Andrea blir bedrøvet.

Hun tenker sikkert på blomkåldyret som måtte bøte med livet for dette måltidet. :/ Foto: TV2
Hun tenker sikkert på blomkåldyret som måtte bøte med livet for dette måltidet. :/ Foto: TV2 Vis mer

Så står det en ku i døra, og så melkes det litt – to separate hendelser som plutselig så ut som de hang kausalt sammen fordi de tilfeldigvis havnet i samme setning. Beklager det.

Og så ble det kveld og natt den første dagen. Natten, mener jeg. Det pusses tenner, og Tonje-Lene savner hverandre og sniknusser litt.

Etter reklamepausen synes Tonje det var kjedelig å sove uten Lene, men på den annen side gleder hun seg til å fordele oppgavene.

Kjetil blir jaget av en blodtørstig ku, og Paal blir stressa og får overtenning. Så får vi enda en av disse nydelige dramatiseringene, der Finnskogens storbonde gir dem i oppdrag å bygge en badstue, som ikke bare må være tett, den må males med tjære (ingen fjær, dessverre) og få smidd en dørkrok. I tillegg skal de tappe honning på glass, lage noe salve, og ikke minst flette noen kurver av bjørkenever. Akkurat som i 1918!

Leder-Tonje tenker dette skal gå bra så lenge delegeringen går greit for seg. Hun skulket vel den timen der man lærte om at noen faktisk må gjøre arbeidet som de får delegert også. Sannsynligvis var hun opptatt med å kline med Lene bak sykkelskuret ved Karsten Warholm-auditoriet på University of Ulsteinvik.

Jørgen går fortsatt i baris.

Han har i det minste anstendighet nok til å kle på seg i intervjuene. Foto: TV2
Han har i det minste anstendighet nok til å kle på seg i intervjuene. Foto: TV2 Vis mer

Tonje delegerer noen trestokker ned til vannet, og på magisk vis transporteres de ned dit av seg selv, bare ved hjelp av delegeringens forunderlige kraft. Nei da, de slepes etter Herr Hest og ramler av i ett kjør.

«Det er ikke en driftig gård i dag,» sier Kjetil og Vidar og ler. I stedet for å hjelpe til setter Vidar seg ned og drikker kaffe. Rå fyr.

Kjetil prøver å tyde plantegningene til badstua.

«Jeg har en viss kunnskap om dette her, og jeg kan hjelpe ham med det meste,» sier Vidar til kamera. Åja, så du bare gidder ikke? Kongemann.

Kjetil ser på plankene og mener dette ikke er typisk plankekjøring. Han er så handlingslammet at man skulle tro han hadde kommet borti noe fuktighetskrem da han sto opp i dag.

Tonje og Lene debrifer, og vi klipper over til bilder av symbolske bier og blomster.

Ikke kom her og fortell meg at den metaforen ikke fungerer på kjærester av samme kjønn, også. Det er 2018, for pokker. Foto: TV2
Ikke kom her og fortell meg at den metaforen ikke fungerer på kjærester av samme kjønn, også. Det er 2018, for pokker. Foto: TV2 Vis mer

Paal, Kim og en jeg ikke husker hva heter skal sanke honning. «Jeg er en skvetten fyr,» sier Paal, til absolutt ingens overraskelse.

Heldigvis tar Kim styringen.

«Kim er en okse, og da blir jeg på en måte føllet som skal være med og se på far. Mye jeg kan lære av den fyren der.» Ja. Forskjellen på føll og kalver, for eksempel.

En bie kommer, og Paal løper rundt som en nyklekket, gytemoden sauevalp.

«Jeg sier som grisen: Mjau!» Foto: TV2
«Jeg sier som grisen: Mjau!» Foto: TV2 Vis mer

Kim prøver å få i gang en eller annen røykmaskin som skal sløve biene, men setter i stedet fyr på skjegget sitt og ødelegger nettingen på birøkterdrakta sin. «Herregud, for en mann,» sier Paal med stjerner i øynene.

Ja. Han svidde nesten av seg øyebrynene. Imponerende, ass.

«Dette er en litt uvant situasjon for Paal,» sier Kim – fyren som akkurat nesten satte fyr på trynet sitt – mens han stryker seg på bicepsen.

Ja, hvorfor ikke? Foto: TV2
Ja, hvorfor ikke? Foto: TV2 Vis mer

Så snakker han med støvelen sin.

«Hva sier du, støvel? Skal jeg hogge av ham hodet og sy om kroppen hans til en menneskedrakt. Okidoki, støvel, hvis du insisterer. Du er sjefen. » Foto: TV2
«Hva sier du, støvel? Skal jeg hogge av ham hodet og sy om kroppen hans til en menneskedrakt. Okidoki, støvel, hvis du insisterer. Du er sjefen. » Foto: TV2 Vis mer

Så er det kaffepause, og barske Kjetil er i tvil om de blir ferdige. Jørgen vil ikke ha noe av sånn prat, og som en moderne Harald Hårfagre sverger han å aldri ta på seg på overkroppen før Norge (badstua) er samlet til et rike (bygg).

Gjengen får fart på seg og snekrer med full dugnadsånd. Noen sanker honning, og de som har trukket det aller korteste strået må flette kurver.

NEVER SAY NEVER: Hva vi skal leve av etter oljen? Bjørkenever, er hva. Foto. TV2
NEVER SAY NEVER: Hva vi skal leve av etter oljen? Bjørkenever, er hva. Foto. TV2 Vis mer

Kim, derimot, tar seg en tur inn i skogen. Han snakker med en bie. «Naturen gir meg alt selskapet jeg trenger,» sier han. Enten til oss eller til bien.

I neste bilde er bien borte, og Kim tygger fraværende på et eller annet. Fy flate, Kim. Ditt monster.

Så mediterer han, for han følte at hele jorda gynget. Kim skjønner at han virker litt snål, selv om han føler seg normal. Han bare lever i en gal verden, sier han, og så klipper vi rett til Paal som pusser tenner igjen, og det der er bare dårlig gjort, klippere.

Så er det natt igjen. I lederstua sitter pampene og røyker pipe og tar en dram.

Du hadde ikke klart å delegere frem noe baconcrisp og sjokomelk også, da? Nei? Så mye for den masteren din i delegering. Foto: TV2
Du hadde ikke klart å delegere frem noe baconcrisp og sjokomelk også, da? Nei? Så mye for den masteren din i delegering. Foto: TV2 Vis mer

Så skjer det noe skummelt ute. Noen roper! Det er mørkalvene fra Mordor! Jeg mener skogfinnene.

Jeg er kjemperedd sier Andrea, uten å se så altfor redd ut.

Nede ved brygga er båten borte. Ånei! Hvordan skal Gaute få prestert sine tilmålte to dusin ord i morgen?

Og på døra har finnalvene tegnet i blod. Shiiiiiiiiiiit.

Dette lover nydelig godt.

I neste episode:

Gutta blir forstyrret av badende jenter i sports-BH! Stakkars gutter, dette må ha vært utrolig vanskelig for dere. Og hvem blir førstekjempe, når får Irene eggløsning, hva pokker var greia med Kim og de løvene, og ikke minst: får vi NOENGANG vite hva som er Paals topp én verste badeopplevelse?

Den som never, får se, som jeg ikke pleier å si. Hvis ikke finnskogalvene tar oss først, da.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!