Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Hele Norge heier på Solskjær

Ingenting ville vært bedre en å få en norsk trener som lykkes i Premier League.

NY NORSK PREMIER LEAGUE-TRENER: «Solskjær er på mange måter hele Norges kjæledegge. Men vil han få den tiden han trenger til å bygge Cardiff slik han ønsker?», spør innleggsforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen
NY NORSK PREMIER LEAGUE-TRENER: «Solskjær er på mange måter hele Norges kjæledegge. Men vil han få den tiden han trenger til å bygge Cardiff slik han ønsker?», spør innleggsforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Debattinnlegg

Fotball for supportere handler om følelser. For alle som er glad i en klubb vil tradisjoner, glede, sorg og kjærlighet være en viktig del av det å ha tilhørighet til en klubb. Mange glemmer derfor at om klubbene skal være suksessfulle, er de avhengige av et økonomisk fundament som gjør det mulig å prestere. Den kontroversielle Cardiff-eieren Vincent Tan gir et slikt økonomisk fundament. Han har byttet farge på draktene fra blå til Rød. Da tukler han med fansens følelser. Han sparket treneren som de fleste likte. Hvorfor gjør han dette? Er det bare stormannsgalskap eller en strategi og en idé om å forandre klubben til det bedre?

Vincent Tan gjorde ikke dette fordi han syntes det er gøy, men fordi han tror på forandringene. Han er en forretningsmann og en dyktig en også. Men glemmer han det at supporterne også må ses på som ansatte i klubben? Det er de som står der hver helg enten det snør, hagler eller blåser. De stiller de opp enten det blir tap eller vinn og synger sanger som har eksistert i flere tiår. Tiden har vist at det er vanskelig å drive en fotballklubb når man har alle mot seg, selv for en selvsikker og suksessfull forretningsmann.

Ole Gunnar Solskjær er på mange måter hele Norges kjæledegge. Han har hatt eventyrlige resultater som spiller og som trener har han viststort potensial. Personlig har jeg stor tro på han. Men vil han få den tiden han trenger til å bygge laget slik han ønsker?

De seinere åra har det kommet mange pengesterke eiere inn i fotballens verden. For noen klubber har det gitt trofeer, for andre har det blitt kaos. Det som er sikkert er at ingen forretningsmenn, verken Chelsea-eier Roman Abramovic eller Cardiff-eier Vincent Tan, investerer penger uten å forvente resultater. Vi har sett trenere, store navn som tidligere Manchester City-trener Roberto Mancini og selv Jose Murinho få sparken etter relativt kort tid i klubben. Hva gjør situasjonen så annerledes for Ole Gunnar Solskjær?

Solskjær skal lede laget rett inn i løvens hule. Med to bortekamper på de vanskeligste arenaene i verden, Old Trafford og Etihad Stadium, blir dette uten tvil tøft. Solskjær har ledet Molde i norsk tippeliga. Der han har fått all tid og tillit i verden. Hele Norge har stått bak ham, men det er stor forskjell på å reise på bortekamp til Fosshaugane Campus med 1200 tilskuere, og å lede et lag foran 75 000 tilskuere på Old Trafford. I tillegg er det en eier som forventer resultater, en klubb som likte den gamle treneren og en spillegruppe som skal formes etter Solskjærs ønsker. Dette er ikke gjort over natta.

Når du blir ansatt som manager på dette nivået vil det alltid være mange faktorer som spiller en rolle. Personlig håper jeg Solskjær vil få tid til å sette sitt preg på Cardiff. Tiden vil vise, jeg tror hvertfall hele Norge heier på Solskjær - ingenting ville vært bedre en å få en norsk trener som lykkes i Premier League.