«Hele Norge tror at Gunhild er frisk. Det ingen vet, er at hun har blitt dårligere»

Petter Stordalen forteller åpent om Skavlan-intervjuet i ny bok.

SKAVLAN-INNSPILLING: Etter måneder med eksperimentell stamcellebehandling i Nederland stilte Gunhild Stordalen på «Skavlan» på NRK. «Hele Norge tror at Gunhild er frisk. Hun har vært på Skavlan, hun har latt seg intervjue, og hun har sagt at den verste faren er over. Det ingen vet, er at hun har blitt dårligere.» skriver hennes ektemann Petter Stordalen i den nye boka si «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» som lanseres lørdag. Foto: NRK
SKAVLAN-INNSPILLING: Etter måneder med eksperimentell stamcellebehandling i Nederland stilte Gunhild Stordalen på «Skavlan» på NRK. «Hele Norge tror at Gunhild er frisk. Hun har vært på Skavlan, hun har latt seg intervjue, og hun har sagt at den verste faren er over. Det ingen vet, er at hun har blitt dårligere.» skriver hennes ektemann Petter Stordalen i den nye boka si «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» som lanseres lørdag. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen lanseres Petter Stordalens (52) selvbiografi «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet».

Her forteller Stordalen åpent om kona Gunhild Stordalens kamp mot den livstruende og sjeldne sykdommen systemisk sklerodermi, og at hun fikk tilbakefall etter den tøffe behandlingen.

«Hele Norge tror at Gunhild er frisk. Hun har vært på Skavlan, hun har latt seg intervjue, og hun har sagt at den verste faren er over. Det ingen vet, er at hun har blitt dårligere. De siste nettene har hun nesten ikke sovet. Det er derfor jeg sitter oppe nå, klokka halv fire om morgenen, og skriver» skriver Petter Stordalen i bokas prolog som er skrevet som et brev signert 12. mai i år.

Dagbladet har vært i kontakt med Stordalen-parets PR-rådgiver Magnus S. Rønningen som opplyser at verken Petter eller Gunhild ønsker å kommentere bokas innhold - eller si noe om hennes helsetilstand i dag.

SELVBIOGRAFI: Lørdag lanseres Petter Stordalens selvbiografi «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet». Her forteller en av Norges mest suksessfulle forretningsmenn om opp- og nedturene på veien. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SELVBIOGRAFI: Lørdag lanseres Petter Stordalens selvbiografi «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet». Her forteller en av Norges mest suksessfulle forretningsmenn om opp- og nedturene på veien. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Boka tar for seg hvordan Stordalen gikk fra å være jordbærselger i Porsgrunn til å opparbeide seg en formue som av Kapital anslås til å være 13,5 milliarder.

- Tilbakefall Episoden han viser til i prologen er da Gunhild Stordalen (36) mandag 23. mars i år ble intervjuet under en hemmelig innspilling av «Skavlan».

Den påfølgende fredagen, 27. mars, ble intervjuet sendt. Der fortalte hun åpent om kampen mot den livstruende sykdommen etter at det i november først ble kjent at Stordalen var alvorlig syk.

Hun ble hyllet for åpenheten rundt cellegiftbehandlingen da hun stilte på innspillingen uten hår, og etter måneder med eksperimentell behandling i Nederland, så det ut til at Stordalen gikk seirende ut av kampen mot den alvorlige sykdommen.

NY BOK: Petter Stordalens bok er i salg neste uke. Foto: Aller forlag
NY BOK: Petter Stordalens bok er i salg neste uke. Foto: Aller forlag Vis mer

Ektemannen Petter forteller i boka om den tøffe eksperimentelle behandlingen i Nederland.

«Da jeg lot Gunhild lese gjennom det jeg hadde skrevet om henne i denne boka, var hennes første reaksjon at det måtte skrives om. Hun følte det ble for dramatisk. At det kom litt feil ut, at det var en overdrivelse å snakke om tilbakefall, at det bare var bivirkninger av behandlingen og ingenting mer.» skriver Stordalen i et annet brev med tittelen «Sykdommen», datert 17. juni i år.

Flere personlige brev Han forteller i boka om de mange forretningsintrigene, ofrene og sjansene han tok på veien mot å bli en av Norges mest suksessfulle forretningsmenn. Innimellom kapitlene har Stordalen skrevet flere personlige brev. Boka avsluttes med et brev datert 14. august 2015 i år fra Saint-Tropez.
 
Stordalen hadde følgende å si da han i august i år annonserte at det kom ei bok.

- Ja, jeg skriver bok. Det er et spennende og veldig personlig prosjekt, hvor jeg vil gi et innblikk i mitt tankesett rundt det å lykkes i både livet og forretningslivet.

- Her er det alt. Dette er livet mitt, på godt og vondt. Det er min historie fortalt av meg, og jeg håper boka blir både lærerik og underholdende, sa han.

- Boka vil også handle om Gunhild. Det er selvsagt, sa han da.

Petter Stordalens bok «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» gis ut på Aller forlag, et selskap i Aller Media, som også eier Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer